MTV Networks wordt Viacom International Media Networks

dinsdag 20 december 2011

MTV Networks heeft vandaag aangekondigd dat het gaat opereren als Viacom International Media Networks. Onder deze naam zal het bedrijf alle internationale merken en ondernemingen van Viacom vertegenwoordigen en rapporteert het rechtstreeks aan Viacom. Viacom International Media Networks verenigt MTV Networks International, BET International en de zenders van Paramount Pictures in één divisie voor de internationale markt.

'Met deze stap versterken we de positie van Viacom als toonaangevende aanbieder van entertainmentcontent, die kijkers overal ter wereld aan zich bindt via televisie, speelfilms en digitale platformen. Deze nieuwe entiteit weerspiegelt het feit dat de internationale markt centraal staat in de algemene groeistrategie van Viacom', zegt Dan Ligtvoet, Executive Vice President en Managing Director van Viacom International Media Networks Northern Europe. 'Viacom International Media Networks werkt als een geweldige katalysator voor de groei van onze onderneming, ook in de Noord-Europese landen. Het is bovendien een logische volgende stap in onze ontwikkeling. Viacom gelooft in schaalvergroting en door al onze troeven samen te brengen, kunnen we onze schaal vergroten en onze positie versterken ten opzichte van de partijen waarmee we wereldwijd samenwerken, zoals distributeurs en adverteerders.'

Tegelijk met deze stap kondigt Viacom International Media Networks ook de lancering van zijn internationale verkoopdivisie BE VIACOM aan. BE VIACOM wordt een bron van oplossingen voor brand engagement voor merken die zich wereldwijd richten op kinderen, jongeren en jongvolwassenen wereldwijd. Brand engagement-oplossingen binnen het Viacom International Media Networks-portfolio van mediamerken zijn onder meer reclame, promotie, branded content, brand experience, digital activation, sponsoring en licentieverlening.

'Bij BE VIACOM ontwikkelen en leveren we strategische, creatieve sleutel-op-de-deur-oplossingen, aangezien we zowel de creatieve als de zakelijke expertise van ons netwerk kunnen benutten', aldus Jin Choi, Senior Vice President van BE VIACOM Northern Europe. 'Bij ons kunnen klanten profiteren van een mondiaal kader en een centraal bestuurde internationale onderneming, terwijl onze oplossingen op flexibele wijze kunnen worden aangepast aan lokale omstandigheden.'

BE VIACOM levert deze creatieve media-oplossingen door gebruik te maken van de eigen mediamerken in het Viacom-portfolio. Dit portfolio van 14 mediamerken is ongeëvenaard in het bereiken van specifieke groepen kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen. Het gaat onder meer om de toppers MTV en Nickelodeon, de toonaangevende merken Comedy Central, VIVA, TMF en VH1 en onze digitale merken, van Gametrailers tot Neopets. Niet alleen de breedte, maar ook de diepte van het portfolio is indrukwekkend. Het omvat televisie en radio, digitale en mobiele media en bovendien worden er regelmatig zogenaamde brand experiences gerealiseerd in de vorm van evenementen en consumentenproducten.

Voor de Belgische markt sloot Viacom International Media Networks een partnership met SBS Belgium, dat vanaf 1 januari 2012 zal instaan voor de commercialisering van de zenders TMF, MTV, Nickelodeon en Nick Jr.

Persbericht Viacom International Media Networks Northern Europe
http://www.mtv.be
Meer artikels over MTV BE

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jim Levenstein heeft eindelijk al zijn moed bij elkaar geraapt om zijn vriendin Michelle ten huwelijk te vragen. Ze zegt toe, maar Jim ontdekt al snel dat er hem een nog grotere uitdaging wacht: een goede indruk maken op zijn aanstaande schoonouders. Terwijl Jim er alles aan wil doen om de ouders van Michelle te imponeren, bewegen Finch en Stifler hemel en aarde om haar jongere zus in bed te krijgen. En dan is er ook nog Jims vrijgezellenavond, dat een onvergetelijk gebeuren belooft te worden.

Met: Jason Biggs (Jim Levenstein), Seann William Scott (Steve Stifler), Alyson Hannigan (Michelle Flaherty), Eddie Kaye Thomas (Paul Finch), Thomas Ian Nicholas (Kevin Myers).

'American Pie: The Wedding', om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers