Voormalig sportjournalist Marc Stassijns (78) overleden

zondag 16 juli 2017

Na een slepende ziekte is zondag oud-sportjournalist Marc Stassijns overleden. Hij is 78 jaar oud geworden. Stassijns was jarenlang baas van de VRT-sportredactie, maar daarvoor was hij een gevierd verslaggever van het wielrennen op radio en televisie.

Marc Stassijns was hét BRT/VRT-boegbeeld van de Ronde van Frankrijk op de radio. Hij volgde de wielerkermis op de motor tussen 1963 en 1989. De man was een wielerliefhebber pur sang en zélf deed hij het in zijn jonge jaren ook niet onaardig op de fiets. Zo werd hij in 1960 universitair kampioen in Gent.

Legendarisch was ook het interview van Marc Stassijns met bokslegende Muhammad Ali, zo stipt Sporza aan in een artikel.

Stassijns werd later baas van de tv-sportredactie. Dat bleef hij tot aan zijn pensioen in 1991. Hij overleed zondagochtend 16 juli 2017 aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Bron: sporza.be

logo Canvas logo

De talentvolle Britse singer-songwriter Amy Winehouse was gezegend met een unieke stem en groeide op korte tijd uit tot een legende. Zoals het een rasartieste betaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Deze combinatie van rauwe eerlijkheid en talent maakten haar tot een van de grootste iconen van deze eeuw. De permanente media-aandacht, de plotse sterrenstatus en een destructieve levensstijl eisten echter hun tol. Aan dit kostbare talent kwam dan ook abrupt en vroegtijdig een einde: op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud. Met een aaneenschakeling van homemovies, interviews, concertfragmenten en nieuwsbeelden vertelt Asif Kapadia het verhaal van deze buitengewone artieste.

(Cinéart, 2015), muziekdocumentaire van Asif Kapadia.

'Amy', om 22.40 uur op Canvas.