Ontdek de hartverwarmende eindejaarsprogramma's van Eén

woensdag 13 december 2017

Kerst staat voor de deur en dat wil zeggen dat Eén de ideale kerstprogramma's heeft klaarstaan. Tijdens deze periode worden de kijkers verwend met enkele gloednieuwe programma's en specials van populaire programma's uit 2017.

Ook dit jaar wordt het weer uitkijken naar het kerstmenu van Jeroen Meus in 'Dagelijkse Winterkost. Samen met Sven De Leijer blikken we in de vakantie terug op de mooie dingen van 2017 in 'Vrede op Aarde'. Kobe Ilsen verwelkomt op kerstdag wel heel bijzondere kandidaten in de special van 'De 3 Wijzen'. En daarna vieren we samen met Anna en Ben Kerstmis in 'Zie Mij Graag'. Ook Lidewij uit 'Iedereen Beroemd' keert terug en start op basis van oude foto’s een zoektocht naar een verliefd koppel in 'Het Fotoalbum'.


Throwback thursday in het Sportpladijs deed het Sportpaleis meermaals vollopen en dat feest doet Eén op oudjaar nog eens over: op 31 december wordt iedereen nog een laatste keer terug gekatapulteerd naar de beginjaren van Ketnet. Daarna wordt er samen met Julie Van den Steen afgeteld naar het nieuwe jaar en is er live vuurwerk vanop de Antwerpse kaaien. Op nieuwjaarsdag kan iedereen genieten van de 'F.C. De Kampioenen'-film 'Jubilee Generale'.

Daarnaast is er ook muziek: in de kerstvakantie komen de kijkers eindelijk te weten wie de grote finale van 'Steracteur Sterartiest' wint en zijn er muziekspecials met Free Souffriau, Gwen Stefani en de Wiener Philharmoniker. In de namiddag kunnen de kijkers het gezellig maken met de herhaling van 'Tytgat Chocolat' en kan iedereen genieten van tekenfilms. En ook de sportliefhebbers worden niet teleurgesteld, met vooral veel veldrijden deze kerst met onder andere de Superprestige cyclocross in Diegem en het nieuwe programma 'DNA Nys'.

Wie nog kerstcadeaus moet kopen, kan rekenen op Eén. Via de Secret santa tool op één.be organiseert iedereen het perfecte kerstfeest.

Al genieten voor de vakantie begint
Wie voor de kerstvakantie echt begint, al in vakantiesfeer wil raken, kan terecht bij Eén voor enkele smaakmakers:

'Free Souffriau’s goud, wierook en mirre' (17 december om 13.30 uur)
Zondagmiddag 17 december zendt Eén de muziekspecial 'Free Souffriau’s goud, wierook en mirre' uit. Daarin brengt Free met liveband een heerlijke mix van kerstklassiekers en eigen songs, afgewisseld met de leukste kerstweetjes en grappigste anekdotes van bekend Vlaanderen.

'Eigen Kweek Kerstspecial' (17 december om 21.45 uur)
Na het einde van seizoen 1 is de rust weergekeerd bij de familie Welvaert. Alhoewel…Frank (Wim Willaert) en Julita (Rhoda Montemayor) zijn tijdens de kerstperiode hoogzwanger van Franky, en net nu heeft het noodlot toegeslagen: hun huis is afgebrand. Ze moeten noodgedwongen intrekken bij Jos (Dirk Van Dijck) en Ria (Sien Eggers) op de boerderij, maar Lucien (Rudi Delhem) is terug op vrije voeten en is niet veel goeds van plan… Ook acteurs Sebastien Dewaele, Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Piv Huvluv, Wouter Bruneel en Vincent Vuylsteke zijn te zien in de special.

'Dagelijkse Winterkost' (van 18-22 december en van 25 december tem 5 januari om 18.15 uur)
In de week van 18 december zorgt Jeroen Meus voor inspiratie met zijn nationaal kerstmenu. In de kerstvakantie brengt hij dan weer warmte doorheen het hele land met zijn kerstbusche: Jeroen trekt rond met een busje en stelt zich op verschillende locaties op om daar voorbijgangers te verwennen met een lekkere maaltijd.

Tijdens de kerstvakantie

'Weg Zijn Wij Kerstspecial' (zaterdag 23 december om 20.15 uur)
Wie de kerstspecial van 'Weg Zijn Wij' gemist heeft, kan op zaterdag 23 december terecht bij Eén. Cath Luyten, Bill Barberis en Britt Van Marsenille trekken er samen op uit in eigen land en verrassen elkaar met een bezoek aan de kerstmarkt van Brussel, de activiteit ijsberen, en een gezellig kerstdiner met heel wat bekend bezoek.

'Copy Beest' (vanaf maandag 25 december rond 16.05 uur)
De hele kerstvakantie lang kunnen Eén-kijkers opnieuw genieten van het eerste seizoen van 'Copy Beest'. Dieter Coppens zoomt elke aflevering in een een specifiek dier met een bijzonder talent. Zo komen we onder andere te weten wat wij mensen nog van de kameel, de bruinvis en de zeekat kunnen leren. Dieter gaat elke aflevering een uitdaging aan waarin zijn lot afhangt van zijn dierlijke helden en hun talent volop wordt gebruikt.

'Tytgat Chocolat' (vanaf maandag 25 december rond 16.40 uur)
Wie de hartverwarmende fictiereeks 'Tytgat Chocolat' gemist heeft, krijgt nog een tweede kans. De avonturen van de inpakkers van chocoladebedrijf Tytgat Chocolat worden opnieuw uitgezonden in de kerstvakantie, van maandag tot en met donderdag. De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door acteurs van Theater STAP en onder meer Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Els Dottermans en Jan Decleir. Ook The making of Tytgat chocolat is te zien, op donderdag 4 januari.

'Vrede op Aarde' (vanaf maandag 25 december rond 21.00 uur)
De hele kerstvakantie lang nodigt Sven de Leijer in Vrede op aarde gasten uit om samen met hem terug te blikken op 2017. Onder meer Erik Van Looy, premier Charles Michel en Nafi Thiam komen op bezoek. Alle gasten brengen ook een beeld mee dat een glimlach op hun gezicht heeft getoverd. In zijn jaaroverzicht focust Sven namelijk op de mooie dingen van 2017. Daarnaast deelt Sven samen met een jury Vrede op aarde-awards uit voor de uitspraak, gebeurtenis, doorbraak of mislukking van het jaar.

'Het Jaaroverzicht' (woensdag 27 december om 20.30 uur)
In 'Het Jaaroverzicht' worden de nieuwsverhalen en de beste beelden van het voorbije jaar op een rijtje gezet: van de fipronil-crisis over de graaicultuur in de Belgische politiek, de #metoo-beweging, de staat van het klimaat, het eerste beleidsjaar van Donald Trump… tot de bende van Nijvel. Martine Tanghe loodst de kijker doorheen Het jaaroverzicht. Onder andere Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, schrijfster en journaliste Dalilla Hermans, oorlogsreporter Rudi Vranckx, politiek commentator Ivan De Vadder en Amerika-correspondent Björn Soenens blikken samen met Martine terug op 2017. Het jaaroverzicht wordt herhaald op zondag 31 december om 16.55 uur.

Veldrijden: Superprestige cyclocoss Diegem (zaterdag 30 december om 18.10 en om 19.40 uur)
Op zaterdag zendt Sporza op Eén het veldrijden live uit vanuit Diegem. Om 18.10 uur is het de beurt aan de vrouwen en om 19.40 uur rijden de mannen de zesde wedstrijd voor de Superprestige. Michel Wuyts en Paul Herygers geven live commentaar bij beide wedstrijden.

Kerstavond 24 december

'A Merry Murdoch Christmas' (20.10 uur)
Tijdens deze speciale kersteditie van 'Murdoch Mysteries' onderzoekt detective Murdoch de moord op een rijke weldoener en een diefstal van cadeautjes op een liefdadigheidsavond. Verschillende sporen wijzen in de richting van kerstmonster Krampus.

'Marina' (21.45 uur)
Op kerstavond zendt Eén de Vlaamse film 'Marina' van regisseur Stijn Coninckx uit, met in de hoofdrollen Matteo Simoni en Evelien Bosmans. De film vertelt het verhaal van de Vlaams-Italiaanse zanger Rocco Granata. Hij groeit op in het Italiaanse Calabrië, tot zijn vader op een dag beslist om in de Belgische mijnen te gaan werken. Rocco en zijn familie worden overgebracht en moeten hun weg zoeken in een land waarvan ze de taal en cultuur niet kennen. Al snel stort de jonge Rocco zich op zijn liefde voor muziek, maar dat is tegen de zin van zijn vader…

Kerstconcert met Gwen Stefani (23.45 uur)
Na Marina is het tijd voor Gwen Stefani’s you make it feel like christmas, het eerste kerstconcert van zangeres Gwen Stefani, met gastoptredens van Blake Shelton, Chelsea Handler, Ken Jeong, Seth MacFarlane en NE-YO. Met haar optreden steekt de drievoudige Grammy-winnares – bekend van hits als Rich girl en The sweet escape– de traditionele kerstspecial in een modern jasje. Ze brengt niet alleen liedjes van haar nieuwe album, maar neemt ook enkele klassieke kerstsongs als Jingle bells en Silent night onder handen.

Op Kerstmis

Kerstconcert in het paleis (14.40 uur)
Op kerstdag kiest Eén voor een streepje klassieke muziek met het jaarlijkse kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis in Brussel, in aanwezigheid van de koninklijke familie.  Het Orchestre de Chambre de Wallonië brengt onder leiding van Frank Bradley een uur echte kerstmuziek van Marc-Antoine Charpentier, Wolfgang Amadeus Mozart en Johannes Sebastiaan Bach.

'Het Fotoalbum' – documentaire van Lidewij Nuitten (19.25 uur)
Op 25 december brengt Eén een bijzondere documentaire van Lidewij Nuitten, die eerder al de gesmaakte rubrieken ‘Mijn straat’ en ‘De laatstejaars’ maakte in 'Iedereen Beroemd'. Een paar maanden voor Kerstmis vindt Lidewij een album met foto’s uit de jaren ‘90 in haar brievenbus. Er zit een huwelijksaankondiging in uit 1993 met twee voornamen: Jean-Jacques en Davota, en het adres waar Lidewij nu woont. Het mysterie van het album blijft in haar hoofd spoken. Lidewij besluit om een zoektocht te starten naar de mensen op de foto’s. En die begint bij de buren uit haar straat.

'De 3 Wijzen' kerstspecial (20.45 uur)
Kobe Ilsen krijgt in 'De 3 Wijzen' kerstspecial weer bezoek van drie BV’s die enkele onwaarschijnlijke (kerst)verhalen te vertellen hebben. Jeroen Meus, Maaike Cafmeyer en sportjournalist Ruben Van Gucht hebben het onder andere over een echte held, het ideale cadeau voor onder de kerstboom en over een wel heel speciale versie van I wish you a merry Christmas.

Omdat Kerstmis een feest is dat je moet met je familie vieren, heeft Kobe zijn mama en zijn broer uitgenodigd. Zij spelen voor De warmste week van Music for life en steunen zo een goed doel dat de familie Ilsen nauw aan het hart ligt.

Special - 'Zie Mij Graag: Team Kerstmis' (21.15 uur)
Deze speciale aflevering van 'Zie Mij Graag' speelt zich af voor seizoen 1. Het kerstweekend in de Ardennen is al tien jaar vaste traditie in de vriendenkring uit 'Zie Mij Graag'. Anna (Alejandra Theus) en Ben (Stan Van Samang) zorgen voor de gezelschapsspelletjes, Sas (Ini Massez) en Gunther (Wouter Bruneel) voor het stoofpotje van wild en Nicole (Tine Embrechts) is er normaal gezien nooit bij omdat ze steeds vrijwillig wachtdienst doet op kerstdag. Kerstmis is niet zo aan haar besteed.

Dit jaar loopt het echter iets anders… Ben is vorige week betrapt op overspel met juf Esmee op het verrassingsfeestje voor zijn verjaardag. Anna heeft besloten om te scheiden, maar zij en Ben gaan het slechte nieuws pas na de vakantie aan de kinderen en de vrienden vertellen. Ze willen de kinderen nog een laatste kerst bezorgen als een gelukkig gezin. Ze moeten de schijn hooghouden als gelukkig koppel, wat niet makkelijk is met een achterdochtige Sas.

Oudejaarsavond

'Maleficent' (20.25 uur)
Eén brengt met de film 'Maleficent' een live-action remake van de animatiefilm Doornroosje. Deze keer wordt het sprookje verteld vanuit het oogpunt van de heks Malafide, vertolkt door Angelina Jolie.

Throwback thursday in het Sportpladijs (22.10 uur)
Ketnet bestaat 20 jaar en daarom organiseerde het net een groot verjaardagsfeest in het Antwerpse Sportpaleis. Heel wat Ketnetters van het eerste uur – twintigers ondertussen – stonden te popelen om hun jeugdidolen aan het werk te zien en Throwback thursday in het Sportpladijs werd een gigantisch succes. Wie het gemist heeft of gewoon opnieuw wil genieten van het feest, kan op oudejaarsavond terecht op Eén. Het net zendt de spetterende liveshow uit op oudejaarsavond, zodat iedereen nog eens kan meebrullen met W817, Junior Eurosong, Spring en Samson & Gert.

Live vuurwerk (23.50)
Op oudejaarsavond tellen de kijkers samen met Julie Van den Steen af naar het nieuwe jaar. Vanaf 23.50 uur worden de kijkers al opgewarmd met een paar leuke filmpjes met de grappigste en ontroerendste momenten van Eén. Om middernacht duikt Eén 2018 in vanop de Antwerpse kaaien met een live captatie van het spectaculaire vuurwerk dat wordt afgestoken boven de Schelde. De kijkers kunnen hun persoonlijke wensen via sms doorsturen zodat die tijdens het vuurwerk op het scherm worden meegegeven.

'Voor de Leeuwen' compilatie (00.25 uur)
Het nieuwe jaar start met de leukste sketches en liedjes uit de reeks 'Voor de Leeuwen', het programma waarin Bart Peeters op zoek ging naar nieuw comedytalent.

'Eigen Kweek' kerstspecial (om 01.10 uur)
Na het einde van seizoen 1 is de rust weergekeerd bij de familie Welvaert. Alhoewel…Frank (Wim Willaert) en Julita (Rhoda Montemayor) zijn tijdens de kerstperiode hoogzwanger van Franky, en net nu heeft het noodlot toegeslagen: hun huis is afgebrand. Ze moeten noodgedwongen intrekken bij Jos (Dirk Van Dijck) en Ria (Sien Eggers) op de boerderij, maar Lucien (Rudi Delhem) is terug op vrije voeten en is niet veel goeds van plan… Ook acteurs Sebastien Dewaele, Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Piv Huvluv, Wouter Bruneel en Vincent Vuylsteke zijn te zien in de special.

'Nacht van Loslopend Wild' (02.00 uur)
Eén zendt binnenkort nieuwe afleveringen uit van de Vlaamse komische serie 'Loslopend Wild & Gevogelte'. Tijd dus om het eerste seizoen nog eens te bekijken. In humoristische sketches wordt getoond hoe vrouwen soms heksentoeren moeten uithalen om gewoon maar het einde van de dag te halen. In het eerste seizoen zijn onder andere Tiny Bertels, Eva Binon, Camilia Blereau, Gilda De Bal, Reinhilde Decleir, Ini Massez, Inge Paulussen, Alejandra Theus, Els Dottermans, Anemone Valcke en Katelijne Verbeke te zien.

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsconcert (11.15 uur)
Eén kiest voor muziek met het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de gouden zaal van het Musikverein in Wenen. De mooiste werken van Johann Strauss en zijn tijdgenoten worden vertolkt door het wereldberoemde orkest onder leiding van de 76-jarige Riccardo Muti. Katelijne Boon verzorgt de commentaar.

Veldrijden: GP Sven Nys (13.45 uur en 15.00 uur)
Op Nieuwjaarsdag brengt Sporza op Eén een live verslag van de Grote prijs Sven Nys in Baal. Om 13.45 uur rijden de vrouwen, om 15.00 uur de mannen.

'F.C. De Kampioenen 2: Jubilee Generale' (20.25 uur)
In 'Jubilee Generale', de tweede 'F.C. De Kampioenen'-film, bestaat de voetbalploeg 25 jaar en dat willen ze vieren met een groot feest. Omdat Marc (Herman Verbruggen) en Xavier (Johny Voners) vinden dat hun oude trainer Oscar (Carry Goossens) niet mag ontbreken, trekken ze naar Thailand, waar Oscar ondertussen woont. Ze kunnen hem overtuigen om mee naar België te gaan, maar niet alle kampioenen zijn blij met zijn terugkeer. Bovendien gooit DDT (Jacques Vermeire), die na een jarenlange gevangenisstraf vrijkomt, weer roet in het eten… Ook Marijn Devalck, Danni Heylen, An Swartenbroekx, Ann Tuts, Loes Van den Heuvel, Tuur De Weert, Ben Rottiers, Jaak Van Assche, Niels Destadsbader en Machteld Timmermans zorgen weer voor de nodige humor en misverstanden.

Kerst online bij Eén

Secret Santa tool
Voor al wie een kerstfeestje wil organiseren en cadeautjes wil ruilen, komt Eén met een handige online tool: de Secret santa. De surfers/kijkers voeren alle gegevens van hun feestje in, voegen de namen en e-mailadressen van de deelnemers toe en het evenement is klaar. Daarna ontvangt iedereen een bevestigingsmail waarin staat voor wie ze een cadeau moeten kopen. Bovendien is het ook mogelijk om een eigen wishlist in te vullen om de secret santa’s te inspireren, zodat iedereen een cadeau krijgt waar hij of zij gelukkig van wordt. Meedoen kan via een.be/secretsanta.

'Switch'-app
De populaire 'Switch'-app krijgt een winterse update. Het hele spel is in een kerstjasje gestoken en ook de avatars van elke deelnemer kan kiezen uit verschillende kerstoutfits. Daarnaast wordt het spel gespeeld op een dichtgevroren meer, waarbij spelers die afvallen door het ijs zakken.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:35
    Gino's Italian Family Adventure
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 16:30
    Rox
    05:15
    Geen uitzending
  • 15:50
    The Voice van Vlaanderen
    05:30
    Geen uitzending
  • 16:30
    Alert: Missing Persons Unit
    02:25
    Geen uitzending
  • 16:55
    Buffy the Vampire Slayer
    09:10
    Geen uitzending
  • 16:10
    Top Gear
    08:50
    Geen uitzending
  • 16:15
    The X-Files
    02:30
    Baywatch
  • 16:50
    Zomerrust
    06:00
    Joe
  • 16:35
    Two and a Half Men
    02:25
    Sports Late Night
  • 16:45
    NCIS
    02:00
    Geen uitzending
  • 16:55
    Pawn Stars: Best Of
    02:40
    Kitchen Commando
  • 16:25
    Chateau Meiland
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:20
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:05
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 16:53
    Publireportage
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 16:30
    Guillaume's Paris
  • 15:05
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 16:55
    Death in Paradise
    02:45
    Midsomer Murders
  • 16:33
    Keuringsdienst van Waarde
    01:44
    Mindfck
  • 16:30
    De verwondering
    08:04
    Petrus in het land
  • 15:28
    Kidnappen voor beginners
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal