Rudi Vranckx wint prestigieuze prijs voor oorlogsverslaggeving

dinsdag 10 juli 2018

VRT-journalist Rudi Vrankx krijgt de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018 voor zijn werk als oorlogsverslaggever. De stichting achter deze prestigieuze vredesprijs geeft lof voor 'de buitengewone moed en toewijding die hij laat zien bij zijn verslaggeving vanuit conflictgebieden.'

De Carnegie-stichting roemt ook de betrokkenheid van Rudi Vranckx. Zo is de actie Imagine Mosul opgevallen waarvoor Rudi en zijn team muziekinstrumenten inzamelden voor een door IS verwoeste muziekschool in de Iraakse stad Mosul.

Inge Vrancken, hoofdredacteur Journaal: 'We zijn als VRT NWS bijzonder trots op de prestigieuze Carnegie Watelerprijs voor Rudi Vranckx. Het werk waarvoor hij zich grenzeloos inzet, wordt bijzonder gewaardeerd en heeft impact op hoe we naar grote conflicten in de wereld kijken. Rudi vergeet nooit de gewone mensen in het verhaal, hij spreekt aan, confronteert en schudt wakker, altijd met een brede blik en een goed zicht op de evoluties in onze maatschappij. Hij brengt verhalen die er toe doen en die onder de huid kruipen. Hij is een zeer verdiende winnaar.'

De Carnegie Wateler Vredesprijs 2018 wordt op woensdag 26 september 2018 uitgereikt tijdens een ceremonie in de Grote Rechtszaal van het Vredespaleis in Den Haag.

Persbericht VRT

logo VTM logo

Lim, Shaun en Morgan bereiden zich voor op de operatie van een 14-jarig meisje dat geboren is met haar hart buiten haar borstkas. Gezien haar leeftijd zou er genoeg ruimte moeten zijn om het hart terug te kunnen plaatsen. Wanneer uit de CT-scan blijkt dat dit toch niet het geval is, stelt Morgan een ingreep voor waar Shaun twijfels over heeft. Een andere patiënt is de 12-jarige Eric, die ernstig ziek is en met spoed een levertransplantatie nodig heeft. Een veroordeelde moordenaar wil orgaandonor zijn, maar iedereen heeft grote twijfels over zijn motieven.

'The Good Doctor', om 23.45 uur bij VTM.