Zondag in 'Podium Witteman': Shunske Sato en Dana Zemtsov

zaterdag 22 september 2018
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt violist Shunske Sato, altviolist Dana Zemtsov en het Zemtsov Altviool Kwartet, tubaïst Matthijs Leffers en de Nederlandse Bachvereniging.

Barokviolist Shunske Sato is de nieuwe artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Sato volgt Jos van Veldhoven op die eerder dit jaar na 35 jaar afscheid heeft genomen, wat grote voetsporen zijn om in te treden. In 'Podium Witteman' presenteert Shunske Sato zich met een van de Zes Brandenburgse Concerten van Bach.

De jonge altviolist Dana Zemtsov is bezig aan een geweldige, internationale carrière. De 26-jarige Dana is een ware globetrotter. In 'Podium Witteman' komt ze samen met haar familiekwartet van vier altviolisten: vader Mikhail, moeder Julia en neef Daniil.

In zijn nieuwe serie Jonge Helden presenteert Paul deze week tubaïst Matthijs Leffers. De Groningse koperblazer won eerder dit jaar de eerste prijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Heel verrassend, want de tuba staat nou niet bepaald bekend als solo-instrument. Matthijs Leffers bewijst dat het kan!

'Podium Witteman Extra'
In 'Podium Witteman Extra' een aflevering van de serie over de operaregies van Pierre Audi, die na 30 jaar vertrekt als artistiek directeur van De Nationale Opera. Deze week deel drie, getiteld: Typisch Audi. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman', zondag 23 september van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

logo één logo V3 één V3

Omdat Atil ziek valt, moet Helena op het laatste moment een zitting van hem overnemen. Op het eerste gezicht een eenvoudige zaak, maar tijdens de zitting krijgt Helena de indruk dat er iets niet helemaal klopt. Wanneer ze de zaak laat uitstellen en het dossier heropent, komt ze op het spoor van een criminele motorbende die niet aarzelt om haar te bedreigen. Kan Helena zich nog helemaal in de zaak vastbijten als ze zichzelf ermee in gevaar brengt?

'De Ridder', om 21.25 uur op Eén.