Winnaar P.C. Hooft-prijs 2017 Bas Heijne loge-gast bij 'MAX Avondconcert'

dinsdag 16 mei 2017

Woensdag 17 mei is de winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2017, Bas Heijne loge-gast bij 'MAX Avondconcert'. Op de vooravond van de uitreiking van de belangrijkste literatuurprijs van Nederland, praat presentator Wouter Pleijsier vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4 met Bas Heijne over zijn werk, de prijs en de rol van klassieke muziek in zijn leven.

Schrijver en columnist Bas Heijne ontvangt donderdag 18 mei de P.C. Hooft-prijs voor zijn beschouwend oeuvre. Presentator Wouter Pleijsier gaat op woensdag 17 mei bij 'MAX Avondconcert' uitgebreid in gesprek met de loge-gast. Daarnaast kunt u luisteren naar muziek van Paul Lewis.

Het 'MAX Avondconcert' wordt uitgezonden vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De Britse pianist Paul Lewis speelt werk van Bach, Beethoven, Chopin en Von Weber. Paul Lewis is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de belangrijkste klassieke pianisten van zijn generatie. Met zijn registraties van de sonates van onder anderen Beethoven en Schubert viel hij veelvuldig in de prijzen en won hij de sympathie van kenners en liefhebbers.

'MAX Avondconcert' wordt op 17 mei gepresenteerd door Wouter Pleijsier.

'MAX Avondconcert', maandag t/m donderdag en zondag vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4.

Julie Colpaert presenteert 'Telefacts' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2016)

Het internet heeft de datingwereld veranderd. In Groot-BrittanniŽ zijn er bijna negen miljoen singles online op zoek naar liefde, maar datingapps zoals Tinder en Grindr kunnen gevaarlijk zijn. In 2016 werden er ruim 400 misdrijven aangeven waaronder aanranding, verkrachting en zelfs moord. Hoe veilig is het om te daten via het internet?

'Telefacts', om 22.20 uur op VTM.