Winnaar P.C. Hooft-prijs 2017 Bas Heijne loge-gast bij 'MAX Avondconcert'

dinsdag 16 mei 2017

Woensdag 17 mei is de winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2017, Bas Heijne loge-gast bij 'MAX Avondconcert'. Op de vooravond van de uitreiking van de belangrijkste literatuurprijs van Nederland, praat presentator Wouter Pleijsier vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4 met Bas Heijne over zijn werk, de prijs en de rol van klassieke muziek in zijn leven.

Schrijver en columnist Bas Heijne ontvangt donderdag 18 mei de P.C. Hooft-prijs voor zijn beschouwend oeuvre. Presentator Wouter Pleijsier gaat op woensdag 17 mei bij 'MAX Avondconcert' uitgebreid in gesprek met de loge-gast. Daarnaast kunt u luisteren naar muziek van Paul Lewis.

Het 'MAX Avondconcert' wordt uitgezonden vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De Britse pianist Paul Lewis speelt werk van Bach, Beethoven, Chopin en Von Weber. Paul Lewis is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de belangrijkste klassieke pianisten van zijn generatie. Met zijn registraties van de sonates van onder anderen Beethoven en Schubert viel hij veelvuldig in de prijzen en won hij de sympathie van kenners en liefhebbers.

'MAX Avondconcert' wordt op 17 mei gepresenteerd door Wouter Pleijsier.

'MAX Avondconcert', maandag t/m donderdag en zondag vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4.

Bert Verbeke (Laurent Vandenbergh), Hilde De Baerdemaeker (Liese Meerhout), Luk Wyns (Michael Masson) en Lotte Pinoy (Sofie Jacobs) in 'Coppers' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2016)

Een fietser ontdekt in een bos in Ranst het levenloze lichaam van studente Isaura Nackaerts, opgehangen aan een boomtak met haar broeksriem. De piste zelfmoord wordt snel verlaten: Isaura werd namelijk eerst gewurgd en pas daarna opgehangen. Getuigen zagen haar ruziemaken met haar oudere broer, maar volgens Isaura's ouders had ze al meer dan een jaar geen contact meer met hem.

'Coppers', om 22.50 uur bij VTM.