'Reporter Radio': Strijd om een paard

zaterdag 18 maart 2017
Foto: © KRO-NCRV 2016

In 1988 fokte Frans van Hoek een geweldig paard: Guldenberg. De belofte van dat jaar werd als driejarige hengst gekeurd voor het KWPN, het Koninklijk Warmbloedpaardenstamboek Nederland, maar meteen van dopinggebruik beschuldigd.

Ofschoon de contra-expertise niet op de juiste manier werd uitgevoerd en een jaar later door nieuw onderzoek bewezen werd dat er geen doping aangetroffen was, werd de onterechte dopingbeschuldiging nooit recht gezet. Van Hoek vecht al 26 jaar voor eerherstel.

En een update in het dossier over de Belastingdienst en het telefonisch intrekken van bezwaarschriften. In oktober onthulden wij dat de Belastingdienst in strijd met de wet handelde en tienduizenden bezwaarschriften illegaal afdeed.  Na onze uitzending werden er Kamervragen gesteld en moest staatssecretaris Wiebes tekst en uitleg geven in de Tweede Kamer. Hoe staat deze illegale werkwijze er nu voor? Komt de staatssecretaris deze tienduizenden mensen tegemoet?

Te gast: Frank Herreveld, bestuurslid van de afdeling Formeel Belastingrecht van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en belastingadviseur bij Mazars.

'Reporter Radio', zondag 19 maart om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 1.

logo één logo Eén logo

Aan de hand van gesprekken met onder meer mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de aanslagen zoeken Martine Tanghe en Lieven Van Gils het antwoord op de vraag: zijn wij veranderd? Gasten zijn o.m. basketbalspeler Sebastien Bellin (die dag aanwezig op de luchthaven), premier Charles Michel en minister Jan Jambon, Rudi Vranckx, hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. Er zal ook muziek zijn, van Bart Peeters en een 22-koppig koor, en reportages van o.m. Karine Claassen, Lidewij Nuitten en Machteld Libert.

Speciale uitzending n.a.v. de aanslagen in Zaventem en Maalbeek 1 jaar geleden.

'22/3 - 1 jaar later', om 20.40 uur op Eén.