Nieuwe aflevering van 'Stand van Nederland' bij WNL

dinsdag 20 maart 2018

Nederlanders hebben steeds meer zonnepanelen op hun dak. Nu zijn dat er ruim 9 miljoen, terwijl dat er in 2012 nog maar 2 miljoen waren.

Zo laat André German in het televisieprogramma 'Stand van Nederland' zien dat je thuis, met zonnepanelen, goed geld kunt verdienen. Door zijn dak vol panelen te leggen maakt hij 17 (!) procent rendement per jaar.

'Stand van Nederland' gaat op zoek naar ondernemers die slim inspelen op de ontwikkelingen in de duurzame economie.

Nederland moet van het gas af. Het Van der Valk Concern wil koploper zijn in het verduurzamen van hun hotels. Het familiebedrijf investeert flink om hun hotels  volledig gasloos op elektriciteit te laten draaien. Het Gelderse bedrijf Linthorst Techniek helpt hen daarbij. Zij willen de komende jaren ook zoveel mogelijk wijken in Nederland van het gas te halen.

Ook volgen wij de groene uitvinder Ton van Oostwaard, die een briljante oplossing denkt te hebben om de CO2-uitstoot in Nederland te verminderen. In zijn kassen kweekt hij speciale planten die CO2 en fijnstof langs snelwegen opvangen.

Om dit te realiseren moest Van Oostwaard eerst zijn huis voor ruim 4 ton verkopen om te investeren.

'Stand van Nederland' is het wekelijkse economie programma van de NPO. Elke woensdag zoekt een onderzoeksredactie van WNL op basis van data-onderzoek van het  CBS en SCP naar trends in cijfers en mooie verhalen. Bijzonder is dat de verhalen toegankelijk worden gemaakt, zodat iedereen ze kan begrijpen. En waar het op cijfers aankomt worden er speciale heldere grafieken in de reportage verwerkt.

'Stand van Nederland', woensdag 21 maart om 20.25 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Violet Sanford trekt als jonge songwriter naar New York in de hoop daar haar droom waar te maken. Alles gaat echter veel moeilijker dan ze gehoopt had. Ze krijgt haar demo's niet bij de juiste mensen en tot overmaat van ramp wordt er ingebroken in haar appartement. Er zit niets anders op dan een job te zoeken. Ze krijgt gelukkig werk aangeboden in nachtclub Coyote Ugly. Deze bar is enorm populair omwille van de sexy barvrouwen die hun klanten opzwepen en uitdagen, iets waar Violet geen flauw benul van heeft...

'Coyote Ugly', film uit 2000 om 21.40 uur op VTM.

Dossiers