'Keuringsdienst van Waarde' over Glühwein

woensdag 11 januari 2017
Foto: © KRO-NCRV 2017

Tijdens de feestdagen heeft de 'Keuringdienst Van Waarde' zich tegoed gedaan aan Glühwein en er viel iets op: de Glühwein is de goedkoopste wijn uit het schap. Maar wat voor wijn is dat dan?

Omdat wijnkenners het niet weten, reist de Keuringsdienst af naar de Heimat van de Glühwein: Duitsland. Maar ook daar blijkt de wijn uit onze flessen niet geworteld te zijn.

'Keuringsdienst van Waarde', donderdag 12 januari om 20.30 uur op NPO 3.

logo één logo Eén logo

Aan de hand van gesprekken met onder meer mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de aanslagen zoeken Martine Tanghe en Lieven Van Gils het antwoord op de vraag: zijn wij veranderd? Gasten zijn o.m. basketbalspeler Sebastien Bellin (die dag aanwezig op de luchthaven), premier Charles Michel en minister Jan Jambon, Rudi Vranckx, hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. Er zal ook muziek zijn, van Bart Peeters en een 22-koppig koor, en reportages van o.m. Karine Claassen, Lidewij Nuitten en Machteld Libert.

Speciale uitzending n.a.v. de aanslagen in Zaventem en Maalbeek 1 jaar geleden.

'22/3 - 1 jaar later', om 20.40 uur op Eén.