James Cottriall, Anouk Smulders, Peter Koudstaal en meer bij MAX op NPO Radio 5

vrijdag 11 mei 2018

Van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 mei hebben de MAX-programma's op NPO Radio 5 een weer een gevarieerde invulling! Hieronder het overzicht van de week.

'Wekker-Wakker-Weekend!' – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In 'Wekker-Wakker-Weekend!' duikt Jan Rietman in het Nederlandse Songfestival verleden. Na jaren de finale niet gehaald te hebben zorgden de laatste vijf nationale inzendingen voor meer succes. Onder anderen Anouk, The Common Linnets en Douwe Bob hebben ervoor gezorgd dat Nederland weer op de kaart staat tijdens het Europese liedjesfestival.

'Je Dag is Goed' – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel is terug na een korte vakantie! Hij lost naamgenoot Jeroen Latijnhouwers af in 'Je Dag is Goed', waarin goede muziek en de dagelijkse actualiteit centraal staan. Op vrijdag sluit cabaretier Roel C. Verburg de week weer af met een komisch lied.

'TinekeShow' – Elke werkdag om 12.00 uur op NPO Radio 5
Dinsdag is presentatrice en ex-model Anouk Smulders te gast in 'TinekeShow'; zij praat met Tineke over haar werk als ambassadrice van de stichting Hulphond Nederland. Vrijdag 18 mei is er weer live muziek te horen: Tineke ontvangt eerst de Britse singer-songwriter James Cottriall en in het tweede uur is er ruimte voor het vrolijke trio de Wannebiezz.

'De MAX!' – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Op woensdag 15 mei tilt fotograaf en muziekliefhebber Peter Koudstaal zijn vele kilo’s wegende fotoboek de studio van 'De MAX!' binnen. Jarenlang fotografeerde Peter honderden festivalbezoekers overal ter wereld, wat resulteerde in een schitterend vormgegeven koffietafelboek. Hij vertelt over de verhalen en de muziek achter de foto’s.

Koen De Bouw in 'Professor T.' (foto: Eén - © VRT 2016)

Een juwelier wordt aangereden wanneer hij gehaast de straat oversteekt met in zijn tas een collectie zeer waardevolle diamanten. De speurders vermoeden dat er meer aan de hand is en bezoeken de familie van de diamantair. Na een pijnlijk ongeval in een openbaar zwembad - de zoveelste opdracht van dokter Gijselbrecht - komt T. in het ziekenhuis terecht. Annelies heeft de knoop doorgehakt en laat haar vader opnemen in een instelling. Na de schorsing van hoofdinspecteur Rabet neemt commissaris Flamant zijn taken over.

'Professor T.', om 22.35 uur op Eén.