Donderdag in 'Het Uur van de Wolf': 10cc - I'm Not In Love

woensdag 11 januari 2017

'Het Uur van de Wolf' start het nieuwe jaar met een verzameling heerlijke internationale popdocumentaires. Met allereerst het verhaal over de bijzondere chemie van 10cc.

Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme experimenteerden er begin jaren zeventig, als exponenten van de vruchtbare muziekscene in Noord-Engeland, rustig op los in hun zelfgebouwde Strawberry Studio. De chemische reactie van hun individuele talenten en hun bereidheid al hun ideeën uit te proberen, vernieuwden de popmuziek en leidden tot grote hits als The Wallstreet Shuffle, The Things We Do for Love en Dreadlock Holiday. Met veel smaak en humor vertellen de vier originele leden de verhalen over hun korte samenwerking en de optredens met als hoogtepunt de creatie van hun superhit I’m Not In Love.

Ze bleken uiteindelijk meer begaafde muzikanten, schrijvers, uitvinders en kunstenaars dan popsterren. Ze gingen al in 1976, op het hoogtepunt van hun roem, uit elkaar om ieder afzonderlijk nog vele artistieke successen te behalen.

Met onder anderen Tim Rice, Graham Nash, Harvey Lisberg, Trevor Horn en Stewart Copeland.

Regisseur: Roger Penny & Charlie Thomas
Producent: Special Treats

'Het Uur van de Wolf', donderdag 12 januari om 22.50 uur op NPO 2.

Siska Schoeters (foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2017)

Vanavond start 'De Club', een humoristisch quizprogramma met Siska Schoeters waarin elke dag een nieuwe kandidaat probeert toe te treden tot 'De Club van Siska'. Maar de uitdager heeft het niet gemakkelijk, want de clubleden zijn slim, knap én grappig! En alleen die komen er in. De clubleden in deze aflevering zijn actrice Frances Lefebure, presentatrice Dina Tersago en journaliste Ihsane Chioua Lekhli.

'De Club', om 21.35 uur op Eén.