'De Verenigde Staten van Eva': Vooruitgang door verbondenheid

woensdag 22 november 2017
Foto: KRO-NCRV 2017

Als er iets is dat in de Amerikaanse samenleving ingebakken zit, dan is het wel het besef dat vooruitgang begint als je je zelf daarvoor inzet.

In het piepkleine plaatsje Hinton was de spoorwegindustrie lang de drijvende kracht achter die vooruitgang. Maar toen Amerika overstapte op dieselmotoren, kwam de klad er in. Eva Jinek volgt de inspanningen van Ken Allman en zijn dorpsgenoten, die gezamenlijk proberen het dorp een andere lotsbestemming te geven. Niet door te wachten op de daden van President Trump, maar door hun toekomst in eigen hand te nemen.

'De Verenigde Staten van Eva', donderdag 23 november om 22.10 uur NPO 1.

'Midsomer Murders' (foto: BBC First -  BBC Worldwide 2016)

Een internationale wielerwedstrijd strijkt neer in het dorpje Burwood Mantle. Wanneer de wedstrijdleider vermoord teruggevonden wordt, komen hoofdinspecteur Barnaby en inspecteur Nelson terecht in een competitief wereldje vol afpersing, omkoperij en bloedvergieten, waarbij winnen het enige doel is.

'Midsomer Murders', om 20.35 uur op En.