Dag van het Gebroken Hart op NPO Radio 2

zondag 12 februari 2017

Maandag 13 februari staan de programma's van NPO Radio 2 vanaf 9.00 uur in het teken van de Dag van het Gebroken Hart.

De hele dag viert NPO Radio 2 het liefdesverdriet en de schoonheid die eruit voortkomt. Want het heeft prachtige muziek opgeleverd. Albums als Rumours van Fleetwood Mac, Continuum van John Mayer of Adele’s 21 zouden nooit zo intens hartverscheurend hebben geklonken zonder een flinke portie liefdesverdriet.

's Avonds tussen 20.00 en 22.00 uur hoor je in 'De Staat van Stasse' (KRO-NCRV) live 'Het Festival van het Gebroken Hart' vanuit North Sea Jazz Club. Daar spelen diverse artiesten als The Kik, Ellen ten Damme, Anneke van Giersbergen, Jeangu Macrooy en Linde Schöne in intieme setting de tranentrekkendste liefdesliedjes.

Daarna wordt tussen 22.00 en 6.00 uur 's morgens de Hartverscheurende 100 uitgezonden met de mooiste troostliedjes, prachtigste hartversterkende platen en de grootste huiluitingen uit de popmuziek.

Valentijnsdag
Nadat NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes met minister Jeanine Hennis-Plasschaert naar Mali was geweest is hij helaas ziek geworden. Paul Rabbering vervangt hem voor de daadwerkelijke reis en is voor 'Wout2Day' (KRO-NCRV) naar onze militairen in Mali en neemt een zak valentijnskaarten mee.

Paul gaat met eigen ogen ervaren hoe het er aan toe gaat bij onze militairen in Kamp Castor in Gao in het noorden van Mali. Hiermee komt er een vervolg op de succesvolle uitzendingen die Wouter vorig jaar maakte vanuit de gevangenis (PI in Krimpen aan den IJssel) en politiek Den Haag.

'Wout2day' vanuit Mali met Paul Rabbering is vanaf Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, tussen 18.00 en 20.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Persbericht NPO Radio 2

Birgit Van Mol in 'Het Jaaroverzicht van VTM NIEUWS' (foto: VTM - © VMMa 2013)

Acht jaar geleden, in 2001, hielp cipier Walter Donckers een gevangene ontsnappen uit de gevangenis van Antwerpen. Donckers was 250.000 euro beloofd, maar achteraf bleek het om vals geld te gaan. Donckers gaf zich aan en werd veroordeeld tot 3 jaar cel. Vandaag, 2009, heeft de ex-cipier zijn straf uitgezeten en heeft hij toch nog zijn droom bereikt. Momenteel leidt hij een prinsenleventje in Kroatië. 2. 'Telefacts' gaat op zoek naar de oudste moeder ter wereld. De Indische Raja werd pas op haar zeventigste moeder. Momenteel staat ze op het punt van de troon te worden gestoten door een Britse vrouw van 72, Jenny.

'Telefacts', om 22.20 uur bij VTM.