BNN zendt 59ste Grammy Awards uit

vrijdag 17 februari 2017

De grootste muziekavond van het jaar is weer voorbij maar aanstaande zaterdag kan er nagenoten worden. BNN zendt namelijk de volledige registratie van de Grammy Awards uit.

De bekende awardshow vond dit jaar plaats op 17 februari in het Staples Centre in Los Angeles. De show werd gepresenteerd door James Cordon, bekend van zijn Late Night Show en Carpool Karaoke. De meest memorabele momenten werden verzorgd door zangeressen Adele en Beyoncé. Zij traden beiden op en vielen in de prijzen.

De show zat wederom vol hoogtepunten. Adele opende de Grammy's met haar wereldplaat 'Hello'. Hierna bracht zij een ode aan de in 2016 overleden George Michael. Ze zong zijn nummer 'Fastlove' en deed dit vol overgave. George Michael was niet de enige die een ode ontving. Bruno Mars zong het nummer 'Let's Go Crazy' van Prince. Dit om de, ook in 2016 overleden, zanger te eren. Naast odes werd er ook een duidelijk politiek statement in de show gemaakt. Toen A Tribe Called Quest optrad werden zij versterkt door Busta Rhymes. Hij droeg zijn rap op aan 'president Agent Orange' die volgens hem het kwaad in de wereld aanmoedigt. Hiermee verwees hij naar president Donald Trump.

Een Grammy kan over het algemeen gezien worden als de belangrijkste internationale prijs uit de muziekindustrie. De Grammy’s zijn vergelijkbaar met de Oscars in de filmwereld. De awards werden dit jaar uitgereikt in maar liefst 84 categorieën. De Grammy onderscheidingen worden ieder jaar uitgereikt om artistieke en technische prestaties in het muziekvak te belonen. De jury bestaat uit artiesten en professionele muziektechnici die een keuze maken uit alle genomineerden.

De 'Grammy Awards', zaterdag 18 februari om 23.00 uur bij BNN op NPO 3.

'Blind Getrouwd' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2017)

Evelien en Nicolas, Veerle en Nick, Tine en Ben en Sally en Mathias: alle vier koppels zeiden 'ja' tegen mekaar. In deze aflevering ontwaken de koppels de ochtend na hun huwelijksfeest. Veel tijd om terug te blikken is er echter niet, want de duo's vertrekken meteen op huwelijksreis, waar ze mekaar na een intensieve eerste dag samen, in alle rust beter kunnen leren kennen.

'Blind Getrouwd', om 20.35 uur op VTM.