BNN zendt 59ste Grammy Awards uit

vrijdag 17 februari 2017

De grootste muziekavond van het jaar is weer voorbij maar aanstaande zaterdag kan er nagenoten worden. BNN zendt namelijk de volledige registratie van de Grammy Awards uit.

De bekende awardshow vond dit jaar plaats op 17 februari in het Staples Centre in Los Angeles. De show werd gepresenteerd door James Cordon, bekend van zijn Late Night Show en Carpool Karaoke. De meest memorabele momenten werden verzorgd door zangeressen Adele en Beyoncé. Zij traden beiden op en vielen in de prijzen.

De show zat wederom vol hoogtepunten. Adele opende de Grammy's met haar wereldplaat 'Hello'. Hierna bracht zij een ode aan de in 2016 overleden George Michael. Ze zong zijn nummer 'Fastlove' en deed dit vol overgave. George Michael was niet de enige die een ode ontving. Bruno Mars zong het nummer 'Let's Go Crazy' van Prince. Dit om de, ook in 2016 overleden, zanger te eren. Naast odes werd er ook een duidelijk politiek statement in de show gemaakt. Toen A Tribe Called Quest optrad werden zij versterkt door Busta Rhymes. Hij droeg zijn rap op aan 'president Agent Orange' die volgens hem het kwaad in de wereld aanmoedigt. Hiermee verwees hij naar president Donald Trump.

Een Grammy kan over het algemeen gezien worden als de belangrijkste internationale prijs uit de muziekindustrie. De Grammy’s zijn vergelijkbaar met de Oscars in de filmwereld. De awards werden dit jaar uitgereikt in maar liefst 84 categorieën. De Grammy onderscheidingen worden ieder jaar uitgereikt om artistieke en technische prestaties in het muziekvak te belonen. De jury bestaat uit artiesten en professionele muziektechnici die een keuze maken uit alle genomineerden.

De 'Grammy Awards', zaterdag 18 februari om 23.00 uur bij BNN op NPO 3.

Birgit Van Mol in 'Het Jaaroverzicht van VTM NIEUWS' (foto: VTM - © VMMa 2013)

Acht jaar geleden, in 2001, hielp cipier Walter Donckers een gevangene ontsnappen uit de gevangenis van Antwerpen. Donckers was 250.000 euro beloofd, maar achteraf bleek het om vals geld te gaan. Donckers gaf zich aan en werd veroordeeld tot 3 jaar cel. Vandaag, 2009, heeft de ex-cipier zijn straf uitgezeten en heeft hij toch nog zijn droom bereikt. Momenteel leidt hij een prinsenleventje in Kroatië. 2. 'Telefacts' gaat op zoek naar de oudste moeder ter wereld. De Indische Raja werd pas op haar zeventigste moeder. Momenteel staat ze op het punt van de troon te worden gestoten door een Britse vrouw van 72, Jenny.

'Telefacts', om 22.20 uur bij VTM.