Art Rooijakkers, Vera Mann en Willem Bouman bij MAX op NPO Radio 5

vrijdag 11 augustus 2017

Vanaf zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 augustus ontvangen de MAX-programma's op NPO Radio 5 weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Art Rooijakkers, Vera Mann en Willem Bouman zijn te gast.

Het weekend begint goed met 'Wekker-Wakker-Weekend!' Jan Rietman duikt zaterdag 12 augustus in zijn Los Vast-archief met een mooie live-opname van Albert West. Ook aandacht voor het NK Touwtrekken en Linkshandigendag.

Presentator Art Rooijakkers is deze week te gast in de 'RietmanShow'. Samen met Matthijs van Nieuwkerk maakte Art de documentaire Elvis Lives. Onder zijn redactie is ook het boek Elvis Presley en ik uitgekomen.

Musicalster Vera Mann schuift deze week ook aan bij Jan Rietman. Zij toert de komende maanden rond met de voorstelling Sweeney Todd.

'Tijd voor MAX Radio' ontvangt deze week een heus rekenwonder. Willem Bouman behaalde meerdere ereplaatsen bij wereldkampioenschappen hoofdrekenen. Hij vindt dat er meer gerekend moet worden. Waarom? Dat vertelt hij in de studio.

'Midsomer Murders' (foto: BBC First -  BBC Worldwide 2016)

Een internationale wielerwedstrijd strijkt neer in het dorpje Burwood Mantle. Wanneer de wedstrijdleider vermoord teruggevonden wordt, komen hoofdinspecteur Barnaby en inspecteur Nelson terecht in een competitief wereldje vol afpersing, omkoperij en bloedvergieten, waarbij winnen het enige doel is.

'Midsomer Murders', om 20.35 uur op En.