Arjen Lubach zaterdag in 'Verborgen Verleden'

vrijdag 21 april 2017

Een paar jaar terug stuurde presentator Arjen Lubach een tweet de wereld in waarin hij beweerde van Egyptische farao's af te stammen. Hij deed vervolgens een poging om officieel tot 'Farao der Nederlanden' te worden benoemd, als nationaal symbool naast Koning Willem-Alexander.

Die benoeming is niet gelukt , maar hoe zit het met die afstamming? Dat wil Arjen nu toch wel voor eens en voor altijd uitzoeken. Binnen de familie gaat ook het verhaal dat er via Arjens moeder een verwantschap zou zijn met Graaf Floris V van Holland (1254-1296). Dat zou ook mooi zijn, maar lijkt toch meer een sterk verhaal.

Arjen komt in deze zoektocht onder meer terecht in Utrecht en Friesland.

Dit het het zesde en laatste deel van deze reeks van de NTR-serie 'Verborgen Verleden'. In het najaar is 'Verborgen Verleden' weer terug.

'Verborgen Verleden', zaterdag 22 april om 20.25 uur bij de NTR op NPO 2.

logo Q2 logo

Voor het eerst verlaten Tris en Four de enige stad en familie die ze ooit gekend hebben. Ze vluchten naar de andere kant van de muur die Chicago omringt. Wat ze daar ontdekken, stelt alles in vraag wat ze dachten te weten. Wanneer ook in deze wereld een genadeloze strijd losbarst die de hele samenleving bedreigt, moeten Tris en Four razendsnel uitmaken wie ze kunnen vertrouwen.

'Q Movies: Allegiant', met oa. Naomi Watts en Jeff Daniels om 20.35 uur op Q2.