Arjen Lubach zaterdag in 'Verborgen Verleden'

vrijdag 21 april 2017

Een paar jaar terug stuurde presentator Arjen Lubach een tweet de wereld in waarin hij beweerde van Egyptische farao's af te stammen. Hij deed vervolgens een poging om officieel tot 'Farao der Nederlanden' te worden benoemd, als nationaal symbool naast Koning Willem-Alexander.

Die benoeming is niet gelukt , maar hoe zit het met die afstamming? Dat wil Arjen nu toch wel voor eens en voor altijd uitzoeken. Binnen de familie gaat ook het verhaal dat er via Arjens moeder een verwantschap zou zijn met Graaf Floris V van Holland (1254-1296). Dat zou ook mooi zijn, maar lijkt toch meer een sterk verhaal.

Arjen komt in deze zoektocht onder meer terecht in Utrecht en Friesland.

Dit het het zesde en laatste deel van deze reeks van de NTR-serie 'Verborgen Verleden'. In het najaar is 'Verborgen Verleden' weer terug.

'Verborgen Verleden', zaterdag 22 april om 20.25 uur bij de NTR op NPO 2.

'The Hunger Games' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2014)

Een filmtrilogie die op de verplichte must-see lijst moet staan van iedereen. We bevinden ons in de nabije toekomst, waar Noord-Amerika geteisterd wordt door natuurrampen en oorlog. Noord-Amerika staat onder leiding van president Snow, die 'Panem' zoals hij het heeft hernoemd, onderverdeelde in twaalf districten. Elk jaar worden uit elk district twee deelnemers uitgeloot om in een competitie de andere spelers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze wedstrijden te volgen, enerzijds voor vermaak, anderzijds ter intimidatie. Katniss, die haar al langer stoort aan het beleid van 'haar' president, neemt vrijwillig deel om de plaats van haar zusje, die geselecteerd was, over te nemen.

Met o.a. Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson ea.

'The Hunger Games', om 20.35 uur op Q2.