Arjen Lubach zaterdag in 'Verborgen Verleden'

vrijdag 21 april 2017

Een paar jaar terug stuurde presentator Arjen Lubach een tweet de wereld in waarin hij beweerde van Egyptische farao's af te stammen. Hij deed vervolgens een poging om officieel tot 'Farao der Nederlanden' te worden benoemd, als nationaal symbool naast Koning Willem-Alexander.

Die benoeming is niet gelukt , maar hoe zit het met die afstamming? Dat wil Arjen nu toch wel voor eens en voor altijd uitzoeken. Binnen de familie gaat ook het verhaal dat er via Arjens moeder een verwantschap zou zijn met Graaf Floris V van Holland (1254-1296). Dat zou ook mooi zijn, maar lijkt toch meer een sterk verhaal.

Arjen komt in deze zoektocht onder meer terecht in Utrecht en Friesland.

Dit het het zesde en laatste deel van deze reeks van de NTR-serie 'Verborgen Verleden'. In het najaar is 'Verborgen Verleden' weer terug.

'Verborgen Verleden', zaterdag 22 april om 20.25 uur bij de NTR op NPO 2.

logo Canvas logo

De talentvolle Britse singer-songwriter Amy Winehouse was gezegend met een unieke stem en groeide op korte tijd uit tot een legende. Zoals het een rasartieste betaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Deze combinatie van rauwe eerlijkheid en talent maakten haar tot een van de grootste iconen van deze eeuw. De permanente media-aandacht, de plotse sterrenstatus en een destructieve levensstijl eisten echter hun tol. Aan dit kostbare talent kwam dan ook abrupt en vroegtijdig een einde: op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud. Met een aaneenschakeling van homemovies, interviews, concertfragmenten en nieuwsbeelden vertelt Asif Kapadia het verhaal van deze buitengewone artieste.

(Cinéart, 2015), muziekdocumentaire van Asif Kapadia.

'Amy', om 22.40 uur op Canvas.