Arjen Lubach zaterdag in 'Verborgen Verleden'

vrijdag 21 april 2017

Een paar jaar terug stuurde presentator Arjen Lubach een tweet de wereld in waarin hij beweerde van Egyptische farao's af te stammen. Hij deed vervolgens een poging om officieel tot 'Farao der Nederlanden' te worden benoemd, als nationaal symbool naast Koning Willem-Alexander.

Die benoeming is niet gelukt , maar hoe zit het met die afstamming? Dat wil Arjen nu toch wel voor eens en voor altijd uitzoeken. Binnen de familie gaat ook het verhaal dat er via Arjens moeder een verwantschap zou zijn met Graaf Floris V van Holland (1254-1296). Dat zou ook mooi zijn, maar lijkt toch meer een sterk verhaal.

Arjen komt in deze zoektocht onder meer terecht in Utrecht en Friesland.

Dit het het zesde en laatste deel van deze reeks van de NTR-serie 'Verborgen Verleden'. In het najaar is 'Verborgen Verleden' weer terug.

'Verborgen Verleden', zaterdag 22 april om 20.25 uur bij de NTR op NPO 2.

'De 3 Wijzen' (foto: En -  VRT 2017)

Speciaal voor Iedereen tegen kanker ontvangt presentator Kobe Ilsen d originele 3 Wijzen in deze aflevering. Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers voelen zich meteen weer als een vis in het water. Ze spelden maar wat graag de kandidaten de meest gekke verhalen op de mouw. En die kandidaten zijn MNM-dj's Julie Van den Steen en Aster Nzeyimana. Het doel is duidelijk: zo veel mogelijk geld vergaren voor de strijd tegen kanker.

'De 3 Wijzen', om 20.25 uur op En.