Annette van Trigt en Agnes Brunninkhuis op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 15 juli 2017
Foto: © Omroep MAX 2015

Het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' van MAX ontvangt komende zondag Annette van Trigt en oud-volleybalinternational Agnes Brunninkhuis.

Annette van Trigt, te gast in het media-uur van 'De Perstribune' tussen 12.00 en 13.00 uur, is woordvoerder van de KNVB tijdens het EK voetbal voor vrouwen dat zondag begint. In het verleden was Van Trigt onder meer werkzaam als radio- en tv-presentator bij Veronica en 'Studio Sport'. Ook maakte ze een aantal documentaires over de paardensport.

Agnes Brunninkhuis, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, is 186-voudig volleybalinternational. In 1985 werd ze met de volleybalvrouwen derde op het EK. Door knieproblemen kwam de sportieve loopbaan van Brunninkhuis vroegtijdig ten einde. Drie jaar geleden verloor ze een schoonzus bij de ramp met de MH17.

Verder is ‘Vliegende Keep’ Jules van der Wardt zondag bij oud-voetbalinternational Anouk Hoogendijk. Mediadeskundige Ron Vergouwen is er zondag ook. In zijn tv-rubriek Kassie Kijken duikt hij in de televisieloopbaan van Wilfred Genee.

'De Perstribune' wordt zondag gepresenteerd door Govert van Brakel.

'De Perstribune', zondag 16 juli ussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

logo Canvas logo

De talentvolle Britse singer-songwriter Amy Winehouse was gezegend met een unieke stem en groeide op korte tijd uit tot een legende. Zoals het een rasartieste betaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Deze combinatie van rauwe eerlijkheid en talent maakten haar tot een van de grootste iconen van deze eeuw. De permanente media-aandacht, de plotse sterrenstatus en een destructieve levensstijl eisten echter hun tol. Aan dit kostbare talent kwam dan ook abrupt en vroegtijdig een einde: op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud. Met een aaneenschakeling van homemovies, interviews, concertfragmenten en nieuwsbeelden vertelt Asif Kapadia het verhaal van deze buitengewone artieste.

(Cinéart, 2015), muziekdocumentaire van Asif Kapadia.

'Amy', om 22.40 uur op Canvas.