Ali B bouwt bruggen in 'Je Suis Ali'

vrijdag 12 januari 2018
Foto: RTL 4 - RTL 2018

In 'Je Suis Ali', de vijfde cabaretvoorstelling van Ali B, maakt hij met talloze anekdotes inzichtelijk hoe lastig het is als er van alle kanten aan je wordt getrokken.

Homo's vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op tv. Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS. Boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. En zo zijn er allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen. Wat zou Ali's antwoord zijn? In de theatervoorstelling 'Je Suis Ali', die op zaterdag 13 januari bij RTL 4 uitgezonden wordt, gaat Ali de strijd aan met iedereen die wat van hem vindt en is te zien welke kant hij kiest.

Theatermaker Ali B
Het publiek kent Ali B vooral als rapper, tv-maker en coach van 'The Voice of Holland' en 'The Voice Kids'. Maar inmiddels heeft Ali al meerdere theatershows op zijn naam staan. Met zijn voorstelling 'Ali B Geeft Antwoord' won Ali de cabaretprijs 'Neerlands Hoop' voor beste nieuwkomer en de show 'Ali B Beken(d)t' is in de categorie 'beste voorstelling' genomineerd voor de Poelifinario. Zijn vijfde theatershow 'Je Suis Ali' werd geprezen door de media. NRC vond het een ijzersterke voorstelling: geestig, lyrisch, geëngageerd. En de Volkskrant schrijft: 'Ali B put inspiratie uit zijn geloof om mooie dingen te kunnen maken. Het is een betoog waarmee hij opnieuw mooi bruggenbouwerswerk verricht.' Deze maand staat Ali met zijn zesde show 'Koorts' in verschillende Nederlandse theaters en eind juni is Ali met 'Gabbers' en collega-cabaretiers Roué Verveer, Najib Amhali en Martijn Koning te zien in de ZiggoDome.

'Je Suis Ali', zaterdag 13 januari om 20.00 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo n logo En logo

Ter gelegenheid van de kermis wordt er in de gemeente een koers voor amateurs georganiseerd. Pol rijdt mee voor de Kampioenen, om zo de herstellingswerken in de kleedkamer van de bezoekers te kunnen bekostigen. Fernand neemt diezelfde dag met zijn kampioen deel aan een duivenvlucht. Hij heeft het niet zo begrepen op de koers en steekt stokken in de wielen ... Carmen voelt zich gediscrimineerd, want de koers is enkel bedoeld voor mannen. Zij wil ook meerijden... En Pascale is jaloers wanneer er een jeugdvriendin van Maurice opduikt...

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers