Özcan Akyol gaat presenteren op NPO Radio 1

woensdag 22 november 2017
Foto: BNNVARA - © Jeroen Nieuwhuis 2017

Schrijver en columnist Özcan Akyol gaat aan de slag als interviewer op NPO Radio 1. De hele maand december presenteert hij voor BNNVARA iedere zaterdag het 1-op-1-interviewprogramma 'Onze Man in Deventer', live vanuit zijn woonkamer in het centrum van zijn geliefde woonplaats.

In de zomer van 2018 volgt nog een reeks interviews.

Özcan, ook wel bekend als Eus, kiest er bewust voor om de gasten thuis te ontvangen: 'De intieme sfeer van mijn eigen woonkamer, met uitzicht op het bruisende horecaplein, zorgt er hopelijk voor dat mensen zich meer op hun gemak gaan voelen. Ik zal ze dan ook niet als een klassieke interviewer benaderen, maar veel meer als de nieuwsgierige vriend, die soms ook een tikkeltje brutaal is.'

Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen, kruipt de gast bij Özcan op de bank. In de historische binnenstad van Deventer gaat de bekende schrijver en columnist zijn interesse in de gast botvieren met een reeks vragen en overpeinzingen.

'Onze Man in Deventer' is te horen op 2, 9, 16, 23 en 30 december. De eerste gast is schrijfster Franca Treur. Het programma wordt uitgezonden van 00.00 – 01.00 uur, in de nacht van zaterdag op zondag.

'Midsomer Murders' (foto: BBC First - © BBC Worldwide 2016)

Een internationale wielerwedstrijd strijkt neer in het dorpje Burwood Mantle. Wanneer de wedstrijdleider vermoord teruggevonden wordt, komen hoofdinspecteur Barnaby en inspecteur Nelson terecht in een competitief wereldje vol afpersing, omkoperij en bloedvergieten, waarbij winnen het enige doel is.

'Midsomer Murders', om 20.35 uur op Eén.