Wout Bru en Roger van Damme kruisen deeg en degens in 'Chef in je Oor'
Deze week kruisen opnieuw twee culinaire veldheren hun degens. Aan de ene kant van het strijdperk: toppatissier Roger van Damme. Aan de andere kant: Wout Bru, enfant terrible van de Vlaamse keuken.
Roger Van Damme is de koning van de moleculaire patisserie, maar in de culinaire wereld is hij een buitenbeentje. Een carrière van patissier tot sterrenchef is immers een ongewoon parcours. Na stages bij onder andere El Bulli kreeg hij in 2010 een eerste Michelinster. Culinair rebel Wout Bru scheerde hoge toppen met zijn Franse restaurant Le Bistrot d’Eygalières. Caroline van Monaco behoorde tot zijn vast cliënteel en ook Brad Pitt schoof er zijn voeten onder tafel. Wout is een bon vivant die geen blad voor de mond neemt.
Wie kookt er de pannen van het dak? En wie bakt er niets van?
Maandag 10 juli
Tomaat-garnaal voor Ria en Thomas
Roger werkt samen met de Antwerpse Ria (51). Ze was een leven lang verpleegster en at altijd in de ziekenhuizen waar ze werkte. Ze valt dan ook van de ene verbazing in de andere bij zoveel keukenontdekkingen. Roger hoopt zijn concurrent Wout de pas af te snijden en heeft al enkele voorbereide garnalen en spuitzakken in Ria’s frigo klaargelegd... Wout zit in het oor van Thomas uit Denderleeuw. De 26-jarige dansleraar heeft een eigenwijs karakter en spreekt Wout regelmatig tegen. Chef Bru moet alle zeilen bijzetten om Thomas in het gareel te houden.
'Chef in je Oor', maandag 10 juli om 20.05 uur op VIER.