Welke Antwerpse pop-up krijgt de ster en blijft zeker open?
De jury zet zijn ronde verder in Antwerpen en Kortrijk. De inzet is hoog, want in beide steden wordt een ster uitgereikt aan de beste pop-up.
In Antwerpen zetten de duo's alles op alles, want daar betekent de ster, naast 2000 euro, ook een vrijstelling voor de eerste sluiting. De overige twee pop-ups zijn logischerwijs genomineerd en zullen moeten strijden voor de stem van de kijker om in de wedstrijd te blijven…
Tijdens het vorige bezoek aan TJOP'S vond de jury de zalm top, maar het vlees te droog. Slagen Karel en Birger er deze keer wel in om heerlijke sappige ribbetjes te serveren? De mannen gingen ook aan de slag met Sergio’s tips en gaven hun side dishes en nagerechten een make-over. Het West-Vlaamse duo was de voorbije weken erg vermoeid, omdat hun slow BBQ-concept hen slapeloze nachten bezorgde. De jury is blij om opnieuw kleur te zien op de wangen van Karel en Birger.
In Kortrijk valt er geen vrijstelling te winnen. De duo’s strijden voor de eer én 2000 euro. Daniela en Mitchell kampen met een personeelstekort in de keuken. Noodgedwongen moet iemand van de zaal bijspringen en dat zorgt voor lange wachttijden, ook bij de jury. Mitchells zwartgeblakerde kip blijft bovendien voor gefronste wenkbrauwen zorgen. Yannick en Leena presenteren een volledig nieuw menu. Gedurfd, maar de jury lijkt in eerste instantie alvast overtuigd. Vooral het stevige dessert met banaan en rum scoort. Betekent dit gerecht het definitieve einde van Gerts dieet?
Wanneer de juryleden alle pop-ups hebben bezocht, volgt het verdict. In TJOP'S, Het Vijfde Element en Madam P. is de spanning te snijden. Welk Antwerps duo heeft het best gepresteerd en stelt zich veilig voor de eerste nominatie? En welke twee pop-ups stevenen af op een sluiting?
'Mijn Pop-uprestaurant', donderdag 16 maart om 20.35 uur op VTM.