Topper Club Brugge - Anderlecht op Play Sports

woensdag 13 december 2017

In België is het dit weekend uitkijken naar de topper tussen Club Brugge en Anderlecht, bij winst loopt Club al dertien punten uit op RSCA! De andere topper vindt plaats op zaterdag, wanneer Standard en KAA Gent elkaar treffen in de strijd voor een Play-Off 1 ticket.

Op vrijdag is de vijfde aflevering van 'Belga Sport' niet te missen! Deze week is er het verhaal van Pär Zetterberg en zijn opmars richting de top.

Ook buiten onze landsgrenzen staat er weer heel wat moois te gebeuren. In de Premier League krijgt Kevin De Bruyne zijn collega-Rode Duivels Vertonghen en Dembélé op bezoek. Blijft leider City ongeslagen? Op woensdag krijgen we in de achtste finale van de Duitse Pokal een finale avant la lettre tussen Bayern en bekerhouder Dortmund!

Naast voetbal is er ook dit weekend opnieuw veldrijden met de Wereldbekermanche in Namen. Kan Wout Van Aert de zege binnenhalen na een korte pauze?

Tot slot is er nog basketbal in de NBA tussen de Toronto Raptors en de Sacramento Kings, golf in Indonesië én Maaseik dat de Belgische eer hoog houdt in de Champions League volleybal!

Voor een volledig overzicht van de uitzendingen van donderdag 14 december tot en met woensdag 20 december, kijk op playsports.be.

Staf Coppens (foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016)

Voor deze laatste aflevering zijn Staf en zijn experten te gast in de Zoo van Antwerpen. Een man heeft een halsketting bij die ontworpen zou zijn door Salvador Dalí. Klopt dat? En wat zegt dat over de waarde? Een verzamelaar heeft twee strips bij: één van Lucky Luke en één van Jerommeke, gepersonaliseerd en gehandtekend door de tekenaars. Expert Karl krijgt dan weer een klein schilderijtje van de hand van de kunstenaar Chauvin te zien. De eigenaar kocht het voor amper 500 euro en deed daarmee wellicht een heel goede zaak. Maar de grootste vondst van de dag is ongetwijfeld een bronzen beeld van de hand van J. Dupon, een belangrijke Belgische beeldhouwer.

'Rijker dan je Denkt?', om 20.35 uur op VTM.