Oscarkoorts op CAZ

vrijdag 17 februari 2017

Bij CAZ starten deze week nieuwe seizoenen van de series 'Banshee', 'Mad Men' en 'Married... with Children'. Daarnaast ook nieuwe afleveringen van 'The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Op zaterdag 18 februari staat om 20.40 uur de Amerikaanse actiedrama 'Once Upon A Time In Mexico' op het programma met in de hoofdrollen Golden Globe-genomineerde acteur Antonio Banderas, Oscargenomineerde actrice Salma Hayek en Oscargenomineerde acteur Johnny Depp. Wanneer de president van Mexico de oorlog verklaart aan het drugskartel van de beruchte misdaadbaas Barillo, besluit die samen met de corrupte legergeneraal Marquez een staatsgreep te plegen in het Midden-Amerikaanse land. CIA-agent Sands wil koste wat het kost voorkomen dat Barillo slaagt in zijn opzet en hij vraagt huurmoordenaar El Mariachi om de drugsbende op te rollen.

Omdat de 89ste Oscars worden uitgereikt op 26 februari brengt CAZ elke zondag een filmklassieker met een Oscar voor beste film op hun palmares. Op zondag 19 februari komt om 20.40 uur de Oscarklassieker 'The French Connection' aan bod met in de hoofdrollen Oscarwinnaar Gene Hackman, Oscargenomineerde acteur Roy Scheider en Fernando Rey.  De Amerikaanse actiefilm werd maar liefst met 5 Oscars bekroond. Twee Amerikaanse politiemannen herkennen in een Brooklynse nightclub twee drugsdealers en hun vriendinnen. 's Ochtends volgen Doyle en Russo één van de jonge paartjes naar een kruidenierszaak. Prompt wordt de winkel onder bewaking geplaatst. Zo ontdekt de politie dat eigenaar Boca contacten onderhoudt met één van de grootste drugsbaronnen. Voor Doyle en Russo is dit een eerste schakel van een drugsnetwerk dat hen naar Zuid-Frankrijk brengt.

Op 24 februari brengt CAZ om 20.40 uur de Amerikaanse avonturenfilm 'King Kong' uit 1976 met in de hoofdrollen Oscarwinnaar Jeff Bridges, Golden Globe-genomineerde acteur Charles Grodin en Oscarwinnares Jessica Lange. Een team van onderzoekers gaat op een verlaten eiland op zoek naar petroleum. Tijdens de expeditie ontdekken ze een reusachtige aap.

'Hotel Römantiek' (foto: VIER - © SBS Belgium 2017)

Het laatste koppel doet het licht uit in de idyllische berghut. Met een bezoek aan Heididorp maakt Otto-Jan een kinderdroom waar. Wie niet als single naar huis wil, kan zijn laatste kans nog grijpen op het afscheidsbal. Welke koppels deze trip naar Hotel Römantiek nu uiteindelijk heeft opgeleverd, en hoe het hen nadien is vergaan, komen Frances, Sven en Otto-Jan te weten op het reüniefeest een half jaar later.

'Hotel Römantiek', om 20.35 uur op VIER.