Nieuwe 'Over Eten' over kokosvet en opgewarmde spinazie
Op woensdag 19 april maakt Danira Boukhriss in 'Over Eten' haar eigen superfood. Kobe Ilsen zoekt uit hoe fantastisch dat veelbelovende kokosvet nu écht is. En welke weg volgt rundstong in Madeirasaus?
Ze zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit de winkelrekken: chiazaad, gojibessen, macapoeder, hennepzaad,… of kortweg: superfoods. Maar hoe super zijn die echt? Een zoektocht die Danira bij een apotheker en een dierenspeciaalzaak brengt. Danira gaat ook zelf aan de slag en maakt haar eigen superfood.
Nog zo'n nieuwkomer in de keuken is kokosolie. Een vetstof die zo gezond is dat je best niks anders meer gebruikt. En niet alleen in de keuken... Maar klopt het wel? Is kokosvet dé ultieme vetstof? Kobe zoekt het antwoord.
In 'De weg van' volgt 'Over Eten' deze week de weg van rundstong in Madeirasaus. En Danira en Kobe ondergraven een nieuwe mythe- of niet: spinazie mag je nooit opnieuw opwarmen. Is dat een mythe of is het waar?
'Over Eten', woensdag 19 april om 20.35 uur op Eén.