Napoleon Games Cup: Halle-Ingooigem dinsdag bij VTM

maandag 18 juni 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Dinsdag 19 juni is de Grote Markt van Halle het startpunt voor de zesde koers van de Napoleon Games Cup: Halle-Ingooigem. Het is meteen ook de laatste voorbereidingswedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap, dat gereden wordt op 24 juni in Binche.

Vertrekken doen de renners dus vanop de Grote Markt in Halle. Daarna rijden ze via het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen richting Ingooigem. Traditioneel is het 200 km lange parcours ideaal voor sprinters, maar dit keer verschijnen er ook heel wat veldrijders aan de start. Merijn Casteleyn krijgt daarom een echte kenner naast zich in de commentaarcabine: ex-wielrenner en bondscoach van de veldrijders Sven Vanthourenhout. Vanthourenhout eindigde zelf ook twee keer op het podium van het Belgisch Kampioenschap op de weg.

Na vijf wedstrijden staat de Nederlander Cees Bol aan de leiding in het klassement van de Napoleon Games Cup met 30 punten. De Fransman Florian Sénéchal staat tweede met 22 punten, gevolgd door zijn landgenoot Rémi Cavagna, de Let Neilands Krists en Belgen Philippe Gilbert en Jens Adams op een gedeelde derde plek met 20 punten.

Halle-Ingooigem is live te volgen bij VTM vanaf 15.25 uur.

logo één logo V3 één V3

Opgroeien met een andere geaardheid, het zou geen probleem meer mogen zijn. Maar jammer genoeg is dat nog niet altijd zo. LHBT-jongeren (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. Deze zijn vaak het gevolg van homofobe ervaringen. Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, wil dit taboe doorbreken. Hij getuigt eerlijk over z'n eigen eetstoornis, depressie en drugverslaving die hij daardoor ontwikkelde. Voor het eerst in z'n leven bekent hij ook aan z'n mama met welke problemen hij jarenlang heeft geworsteld. En hij praat heel open met lotgenoten en hun families.

'Growing Up Gay', om 21.25 uur op Eén.