Megajachten in 'Telefacts Zomer'

maandag 18 juni 2018
Foto: VTM - MEDIALAAN 2016

In 'Telefacts Zomer' neemt Julie Colpaert kijkers mee in de wereld van luxueuze megajachten. Hier geldt: hoe groter, hoe beter.

Als je boot geen vijftig meer lang is, dan tel je in deze wereld niet mee. En niet alleen de boot zelf is duur, het interieur moet er natuurlijk ook bij passen.

'Als je op een boot als deze klaar bent met het porselein, de glazen, de handdoeken en de lakens, dat soort dingen, dan heb je al meer dan 860.000 euro uitgegeven', zegt Bill Duker – eigenaar van de Sybaris.

The place to be voor de superrijken is niet langer een of ander Caraïbisch eiland, maar de poolstreken. De nieuwste hype onder de megajachten zijn dan ook de expeditiejachten. Zoals The Legend van Nederlander Jan Verkerk. Zijn boot is 78 meter lang én uitgerust met een duikboot.

'Dit is iets heel anders dan diepzeeduiken. Je zit binnen, lekker comfortabel. Deze kost ongeveer 2,5 miljoen euro', aldus Jan Verkerk – eigenaar van The Legend. Kostprijs voor een weekje vakantie met deze boot? 800 000 euro.

De exclusieve wereld van de megajachten in 'Telefacts Zomer', dinsdag 19 juni om 21.55 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jeroen Meus in 'Dagelijkse Zomerkost' (foto: En -  VRT 2017)

Jeroen Meus doet ook dit seizoen de zomer door. Binnenkort trekt hij naar Spanje om daar overheerlijke zomerkost klaar te maken, maar voor het zover is kookt hij nog even in eigen land. De populaire tv-chef zoekt de speelpleinen op en maakt klaar wat de spelende kids graag naar binnen werken. Beginnen doet Jeroen met een ideaal vieruurtje met zomers fruit en romige vanille voor alleman.

'Dagelijkse Zomerkost', om 19.40 uur op En.

Dossiers