Megajachten in 'Telefacts Zomer'

maandag 18 juni 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2016

In 'Telefacts Zomer' neemt Julie Colpaert kijkers mee in de wereld van luxueuze megajachten. Hier geldt: hoe groter, hoe beter.

Als je boot geen vijftig meer lang is, dan tel je in deze wereld niet mee. En niet alleen de boot zelf is duur, het interieur moet er natuurlijk ook bij passen.

'Als je op een boot als deze klaar bent met het porselein, de glazen, de handdoeken en de lakens, dat soort dingen, dan heb je al meer dan 860.000 euro uitgegeven', zegt Bill Duker – eigenaar van de Sybaris.

The place to be voor de superrijken is niet langer een of ander Caraïbisch eiland, maar de poolstreken. De nieuwste hype onder de megajachten zijn dan ook de expeditiejachten. Zoals The Legend van Nederlander Jan Verkerk. Zijn boot is 78 meter lang én uitgerust met een duikboot.

'Dit is iets heel anders dan diepzeeduiken. Je zit binnen, lekker comfortabel. Deze kost ongeveer 2,5 miljoen euro', aldus Jan Verkerk – eigenaar van The Legend. Kostprijs voor een weekje vakantie met deze boot? 800 000 euro.

De exclusieve wereld van de megajachten in 'Telefacts Zomer', dinsdag 19 juni om 21.55 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Violet Sanford trekt als jonge songwriter naar New York in de hoop daar haar droom waar te maken. Alles gaat echter veel moeilijker dan ze gehoopt had. Ze krijgt haar demo's niet bij de juiste mensen en tot overmaat van ramp wordt er ingebroken in haar appartement. Er zit niets anders op dan een job te zoeken. Ze krijgt gelukkig werk aangeboden in nachtclub Coyote Ugly. Deze bar is enorm populair omwille van de sexy barvrouwen die hun klanten opzwepen en uitdagen, iets waar Violet geen flauw benul van heeft...

'Coyote Ugly', film uit 2000 om 21.40 uur op VTM.

Dossiers