Laatste speeldag Pro League op Play Sports

woensdag 16 mei 2018

De laatste speeldag in Play-Off 2 van de Jupiler Pro League biedt ons vijf wedstrijden waarin enkel nog prestige op het spel staat. In groep A speelt Waasland-Beveren vrijdag thuis tegen KV Kortrijk, OH Leuven trekt naar Moeskroen.

Leider Zulte Waregem komt omwille van het faillissement van Lierse dit weekend niet in actie. Zaterdag verschijnen de zes ploegen uit groep B wel allemaal aan de aftrap. KV Oostende neemt het in eigen stadion op tegen Antwerp, tweedeklasser Beerschot Wilrijk ontvangt Eupen en leider Lokeren gaat de strijd aan met STVV.

Zulte Waregem en Lokeren zijn al zeker van groepswinst en spelen woensdag de finale van Play-Off 2. De winnaar van dit duel speelt tegen het nummer vijf uit Play-Off 1 voor het laatste Europese ticket.

In tegenstelling tot Play-Off 2 staat er in Play-Off 1 wel nog heel wat op het spel, van plaatsen twee tot en met zes is werkelijk alles nog mogelijk. Kersvers landskampioen Club Brugge neemt het thuis op tegen KAA Gent. Rode lantaarn Charleroi neemt het in een Waals onderonsje op tegen Standard, Anderlecht speelt in eigen stadion tegen KRC Genk. Wie grijpt nog een ticket voor Europees voetbal?

In Duitsland maken Wolfsburg en Holstein Kiel onderling uit wie degradeert en wie volgend seizoen in de Bundesliga speelt. Donderdag staat de heenwedstrijd op de agenda, maandag wordt de terugwedstrijd gespeeld. Wie mag feest vieren na de dubbele confrontatie? Verder is er ook nog de bekerfinale tussen landskampioen Bayern en Frankfurt. Pakt Bayern de dubbel of mag Frankfurt de beker in ontvangst nemen?

Naast voetbal in Duitsland is er dit weekend ook MXGP en Formula E op Duitse bodem. Race negen van het Formula E-seizoen vindt plaats in Berlijn. Wie rijdt zaterdag met z’n elektrische bolide naar de overwinning? Op het circuit van Teutschenthal werken de MXGP-coureurs de achtste manche van het seizoen af. Wie vliegt zondag als eerste over de finish?

Thierry Neuville gaat zondag in Portugal op zoek naar zijn tweede overwinning van dit seizoen. Vorig jaar werd onze landgenoot tweede op het circuit in Matosinhos, nu wil hij nog beter doen.

De ATP-1000 tour is toe aan zijn vijfde toernooi. In Rome wordt er gezocht naar de opvolger van de Duitser Alexander Zverev. Speelt David Goffin zich richting eremetaal?

Voor het eerst in achttien jaar keert de European Tour Golf terug naar België. Wat presteren Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts op de Belgian Knockout?

Voor een volledig overzicht van de uitzendingen van donderdag 10 tot en met woensdag 16 mei, kijk op playsports.be.

logo Canvas logo

Frank wil Bogdan gebruiken om Waldman te pakken te krijgen, maar hij botst daarbij op een oude liefde en op een heel gevaarlijk kantje van Bogdan. Sara houdt zich thuis verborgen. Ze is bang dat Waldman haar zal komen zoeken, nu hij haar identiteit achterhaald heeft. Waldman is bezig met een grote drugsdeal en daarbij worden geen slachtoffers gespaard. Sara komt meer te weten over Bogdans verleden tijdens de Balkanoorlog. Ze is er dan ook van overtuigd dat hij de bom heeft gemaakt waarmee de moord op haar ouders gepleegd werd.

'Advokaten', om 20.40 uur op Canvas.