'Komen Eten' pakt uit met week van de streekproducten
Vanaf maandag 20 maart duikt 'Komen Eten' een week lang onder in Vlaanderens lekkerste streekproducten. In Oostduinkerke pronkt garnaalvisser Stefaan met de beste garnalen ter wereld én met zijn trekpaarden.
Marktkramer Carl haalt zijn Gentse neuzekes boven en de rol van witloofambassadeur wordt vervuld door Karin uit Merchtem. Wijnbouwwetenschapper Joyce sluit de week stijlvol af in een kasteel op haar wijndomein in Genoelselderen.
Maandag: Stefaan uit Oostduinkerke
Stefaan uit Oostduinkerke is een echte garnaalvisser die met zijn trekpaard de zee in gaat. Oostduinkerke is volgens hem de enige plaats ter wereld waar ze nog op deze authentieke manier vissen. Stefaan doet mee aan 'Komen Eten' om Oostduinkerke en de 'beste garnalen ter wereld' op de kaart te zetten. Zijn menu staat dan ook volledig in het teken van de Noordzee. Normaal kookt de vrouw van Stefaan, maar voor 'Komen Eten' maakt hij graag een uitzondering. Wanneer zijn gasten aankomen maakt Stefaan meteen indruk met zijn trekpaarden die bij hem in de tuin staan. Als voorgerecht serveert Stefaan huisbereide garnaalkroketten. Ook voor het hoofdgerecht staan er garnalen op het menu: Tomates Crevettes. Die zal hij serveren met verse frietjes van aardappelen uit zijn tuin.
'Komen Eten', maandag 20 maart om 19.50 uur op VIER.