Jeroen Meus gaat zondag op zoek naar de perfecte koffie
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.
Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.
De koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Koffie was nooit zo populair. Maar hoe is het gesteld met het kopje thee? Op veel plaatsen in de wereld is de koffieboon veel minder hip en belangrijk. Thee is er deel van het leven.
Allerhande gerechten worden plots een stukje feestelijker als er aardappelkroketten bij geserveerd worden. De familie Kelderman heeft er een levenswerk van gemaakt. Alles begon in de achtertuin, maar intussen verovert het familierecept de wereld.
In Elst, bij Brakel, zijn de jaarlijkse geutelingenfeesten begonnen. Nog tot 22 februari kan iedereen er genieten van deze ambachtelijke en dikke pannenkoeken.
Jeroen grijpt naar de klassieke Parijse bistrokeuken. Hij grillt lapjes kalfslever en serveert ze met een salade en speksaus. En zolang er nog mosselen te verkrijgen zijn moet een mens daarvan profiteren. Jeroen bakt ze met currypoeder en laat de mosselen nadien dobberen in een bord verse aardappel-preisoep.
'Dagelijkse Kost', zondag 1 februari om 18.30 uur op Eén.