Geen energiedipjes meer met Sandra's superfoodcrackers en gezonde energy drink
Op maandag 19 februari gaat Sandra helemaal veggie. Bloemkool vormt het hoofdingrediënt voor de eerste, verrassende schotel: een Indiase bloemkoolcurry met kikkererwten en mango. Nadien bakt ze superfoodcrackers: een krokante en voedzame snack die langdurig energie geeft.
Foodies weten dat energiedrankjes een enorme suikerbom zijn én bovendien nog eens kwalijk voor de gezondheid. Niet op dinsdag 20 februari, want dan maakt Sandra haar eigen energy drink, zonder cafeïne, maar boordevol groenten, fruit en specerijen. 'Om de week fris door te komen!' Daarna staan er sappige lamskoteletten met geroosterde venkel op het menu. Daarbij gaat een dressing van munt, kervel en ansjovis, één voor één speciale ingrediënten die wonderwel samen passen.
Kinderen zijn koning op woensdag in 'Open Keuken'. Op 21 februari maakt Sandra chocoladekoekjes op basis van quinoavlokken. Daarna presenteert ze haar eigen, lichte versie van een caesar salad.
Eenvoud siert, dat geldt voor Sandra’s twee gerechten op donderdag 22 februari. Beginnen doet ze met een pure soep van paddestoelen, zonder room. Een opkikkertje na een frisse winterwandeling! Een mediteraans gerecht sluit de dag af: zeebaars met een zuiders tomatensausje en pastinaakpuree.
'Van bakken word ik blij, zéker als ik ook nog eens een gezond gebak op tafel kan zetten', zegt Sandra. Vrijdag 23 februari maakt ze een voedzame appeltaart met ricotta- en citroenvulling. Voor het weekend geeft Sandra nog inspiratie voor een aperitiefhapje met courgette en gerookte zalm. 'Heel snel klaar en al even snel op', knipoogt ze.
Op het menu:
- Maandag 19/02: Indiase bloemkoolcurry met kikkererwten & superfoodcrackers
- Dinsdag 20/02: Lamskotelet met geroosterde groenten & gezonde energy drink
- Woensdag 21/02: Caesar salad & chocoladekoekjes
- Donderdag 22/02: Zeebaars op vel gebakken met pastinaakpuree & paddenstoelensoep
- Vrijdag 23/02: Gezonde appeltaart & hapje van courgette met zalm
'Open Keuken', elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.