De perfecte match in 'Telefacts Zomer'

woensdag 18 juli 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2016

Voor de meesten is Tinder een app om een date te versieren, maar voor de Amerikaanse Alana Duran heeft de app haar leven veranderd. Julie Colpaert brengt morgenavond in 'Telefacts Zomer' haar bijzondere liefdesverhaal.

Alana leert Lori kennen op Tinder en ze vormen een match. De meisjes spreken af en worden verliefd. Alana vertelt al snel dat ze aan de auto-immuunziekte Lupus lijdt en daardoor een nieuwe nier nodig heeft. Ze staat al vijf jaar op een transplantatielijst. Lori blijkt niet alleen een amoureuze match te zijn, maar ook een medische... Al na vier dates besluit ze om haar eigen nier af te staan aan haar vriendin.

Alana Duran: 'Ik had nooit verwacht dat ik op Tinder een nier zou vinden. Ik had eigenlijk niet eens verwacht dat ik er een vriendin zou vinden.'

Lori Interlecchio: 'Ik ben iemand die anderen ertoe aanzet om ook bloed te gaan doneren. Ik vind het maar normaal dat ik dingen afsta die ik zelf niet gebruik, die ik zelf niet nodig heb, zeker als je daar een leven mee kunt redden.'

'Telefacts Zomer', donderdag 19 juli om 22.10 uur bij VTM.

Koen De Bouw in 'Professor T.' (foto: Eén - © VRT 2016)

Een juwelier wordt aangereden wanneer hij gehaast de straat oversteekt met in zijn tas een collectie zeer waardevolle diamanten. De speurders vermoeden dat er meer aan de hand is en bezoeken de familie van de diamantair. Na een pijnlijk ongeval in een openbaar zwembad - de zoveelste opdracht van dokter Gijselbrecht - komt T. in het ziekenhuis terecht. Annelies heeft de knoop doorgehakt en laat haar vader opnemen in een instelling. Na de schorsing van hoofdinspecteur Rabet neemt commissaris Flamant zijn taken over.

'Professor T.', om 22.35 uur op Eén.