'Dagelijkse Kost' sluit de week af in het dorpscafe
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.
Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.
In Vlaanderen kan je in elk dorp terecht voor een frisse pint in De Welkom, Het Hoekske of Onder Den Toren. De naam van veel Vlaamse cafés is niet bepaald vergezocht. Toch zijn er ook cafébazen en -bazinnen die al eens origineler uit de hoek komen.
Een gelukkige koe geeft lekkere melk, dat is de leuze van Dirk en Marleen uit Lochristi. Daarom geven ze hun 170 melkkoeien alle luxe en comfort, én een dagelijks ritje op de carrousel.
In vervolgen tijden was boekweit het graan van de armen, maar de zaden verdienen opnieuw een plaats in de keuken van vandaag. Boer Frans teelt boekweit en bezorgt het meel aan bomma Lucienne die er boekweitkoeken van bakt.
Ook Jeroen gebruikt boekweit om Indiase pannenkoeken te bakken die hij vult met mangochutney. Hij serveert ook een kruidige gyros van kalkoen met groenterijst.
'Dagelijkse Kost', zondag 26 april om 18.30 uur op Eén.