Dinsdag in 'Komen Eten': Ines uit Maasmechelen

maandag 8 april 2013

Bediende Ines (31) uit Maasmechelen doet mee aan 'Komen Eten' om nieuwe mensen te leren kennen en om samen met hen lol te trappen. Normaal let ze erg op haar lijn, maar voor dit programma maakt ze graag een uitzondering.

Haar relatie liep nog niet zo lang geleden op de klippen, nu woont Ines al twee maanden in haar nieuwe huis. Het is heel gezellig ingericht, een beetje naar het beeld van Ines zelf. Ze is namelijk een spontane, goedlachse en rustieke meid. Als hobby verzamelt ze strips van Kiekeboe en puzzels tussen duizend en duizend vijfhonderd stukken.

Ines gaat tijdens 'Komen Eten' heel gestructureerd te werk en volgt nauwgezet haar recepten. Op die manier zou er niks mogen mis lopen. Bovendien mogen haar gasten beschikken over een zilveren bestek en plaatst de gastvrouw van vanavond zelfgebloemschikte stukken op tafel om het geheel nog een extra ‘touch’ te geven.

'Komen Eten', dinsdag 9 april om 20.15 uur op VIER.

Cathrine Moerkerke (foto: TVvisie -  Roger Mortelmans 2014)

Bij grote rampen zoals de tyfoon Haiyan in de Filippijnen of de aardbeving in Hati vragen hulporganisaties om geld te storten. Wat gebeurt er met al dat geld? Komt het wel bij de juiste mensen terecht? En hoeveel blijft er onderweg plakken? Telefacts Laat gaat achter de schermen van de liefdadigheidsbusiness en volgt een undercoverjournaliste, die als vrijwilliger aan de slag gaat in een weeshuis in Cambodja. Ze betaalt 1.700 euro aan de organisatie en het plan is dat ze les kan geven aan weeskinderen. Een soort van vakantie met een goed doel. Maar het pakt anders uit.

'Telefacts Laat', om 22.40 uur op VTM.