Dinsdag in 'Komen Eten': Ines uit Maasmechelen

maandag 8 april 2013

Bediende Ines (31) uit Maasmechelen doet mee aan 'Komen Eten' om nieuwe mensen te leren kennen en om samen met hen lol te trappen. Normaal let ze erg op haar lijn, maar voor dit programma maakt ze graag een uitzondering.

Haar relatie liep nog niet zo lang geleden op de klippen, nu woont Ines al twee maanden in haar nieuwe huis. Het is heel gezellig ingericht, een beetje naar het beeld van Ines zelf. Ze is namelijk een spontane, goedlachse en rustieke meid. Als hobby verzamelt ze strips van Kiekeboe en puzzels tussen duizend en duizend vijfhonderd stukken.

Ines gaat tijdens 'Komen Eten' heel gestructureerd te werk en volgt nauwgezet haar recepten. Op die manier zou er niks mogen mis lopen. Bovendien mogen haar gasten beschikken over een zilveren bestek en plaatst de gastvrouw van vanavond zelfgebloemschikte stukken op tafel om het geheel nog een extra ‘touch’ te geven.

'Komen Eten', dinsdag 9 april om 20.15 uur op VIER.

logo Canvas logo

De talentvolle Britse singer-songwriter Amy Winehouse was gezegend met een unieke stem en groeide op korte tijd uit tot een legende. Zoals het een rasartieste betaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Deze combinatie van rauwe eerlijkheid en talent maakten haar tot een van de grootste iconen van deze eeuw. De permanente media-aandacht, de plotse sterrenstatus en een destructieve levensstijl eisten echter hun tol. Aan dit kostbare talent kwam dan ook abrupt en vroegtijdig een einde: op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud. Met een aaneenschakeling van homemovies, interviews, concertfragmenten en nieuwsbeelden vertelt Asif Kapadia het verhaal van deze buitengewone artieste.

(Cinéart, 2015), muziekdocumentaire van Asif Kapadia.

'Amy', om 22.40 uur op Canvas.