Sam Van Hool en Jorien Szkudlarski grote winnaars MNM-wedstrijd #MetSheeran

maandag 20 maart 2017
Foto: MNM - © VRT 2017

Op woensdag 5 april staat dé artiest van het moment in het Sportpaleis: Ed Sheeran. Het concert is helemaal uitverkocht, maar MNM lanceerde een wedstrijd om Ed op die dag van heel dichtbij te zien. De inzet: een unieke meet & greet en een intieme sessie met Ed waar hij de gelukkige winnaars recht in de ogen zal kijken.

Om kans te maken op die meet & greet was de opdracht om op een creatieve manier met de hashtag #MetSheeran in de nationale pers te geraken.

Iedereen die de afgelopen week op die manier de nationale pers haalde, maakte kans op een plekje tijdens de intieme sessie. De deelnemers gingen ver: van het inzingen van een West-Vlaamse cover, over het ontwerpen van een eigen Ed Sheeran-kledinglijn, tot een Antwerpse versie van een Ed Sheeran-videoclip met in de hoofdrol ‘Ted Sheeran’, een rosse teddybeer met een gitaartje.

De jury besliste vanochtend wie de ultieme winnaars zijn en belden hen live op tijdens 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'. Sam Van Hool uit Attenhoven en Jorien Szkudlarski uit Peer mochten zich gelukkig prijzen. Beiden winnen een duoticket. In het bijgevoegde filmpje zie je hoe de twee winnaars reageerden toen ze hoorden dat zij de gelukkigen waren.

Sam doorkruiste het hele land voor liefde van zijn leven
Sam (21) heeft alles over voor z'n lief, want ze is de 'liefde van zijn leven'. Hij wilde absoluut die meet & greet met Ed Sheeran winnen voor haar, en daarvoor reed hij heel het land rond. Drie dagen op de baan en drie brandstoftanken verder heeft hij een prachtige collage bij elkaar gesprokkeld. Hij fotografeerde zichzelf telkens voor een kasteel (naar aanleiding van de hit 'Castle on the hill') met een letter die samen de zin vormen: 'Ed Sheeran, my girlfriend really wants to meet you.'

Sam: 'Het heeft me in totaal drie dagen en drie volle brandstoftanken gekost. Het idee was eigenlijk gekkenwerk, maar voor de liefde van mijn leven had ik dat wel over!'

Jorien speelde de Winkelkarquiz
Jorien Szkudlarski uit Peer wil kost wat kost Ed Sheeran ontmoeten en daar had ze heel wat voor over! Ze reed helemaal van Peer naar Stabroek om haar kans te wagen in de Winkelkarquiz van 'Iedereen Beroemd'. En dat lukte haar: ze verscheen op maandag 13 maart op alle televisietoestellen #MetSheeran in de hand.

Jeroen Wils - 'De Kroongetuigen' (foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016)

De zaak Dutroux is het meest ingrijpende gerechtelijke dossier uit onze geschiedenis, die ook onze maatschappij ingrijpend veranderd heeft. Volgend jaar zal het 20 jaar geleden zijn dat An en Eefje en Julie en Melissa werden ontvoerd en vermoord door Dutroux en zijn kompanen. Alleen Laetitia en Sabine konden worden bevrijd. 'De Kroongetuigen' spit de zaak Dutroux uit met een dubbelaflevering, waarin de getuigenissen van onderzoekers, experten, magistraten en van enkele nabestaanden centraal staan. De feiten en de verhoren van Dutroux worden gereconstrueerd op basis van echte stukken uit het gerechtelijk dossier.

'De Kroongetuigen', om 21.50 uur op VTM.