Eviva España: 'Met Vier in Bed' in Spaanse sferen

zondag 16 juli 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

'Met Vier in Bed' vertoeft van maandag 17 tot donderdag 20 juli in Spaanse sferen. In de toeristische streek Andalusië, in het zuiden van het land, kozen vier uitbatersduo's resoluut voor hun B&B-droom.

Enkele van hen zijn al volledig geïntegreerd in het land van siësta, flamenco en tapas, terwijl anderen nog maar net België hebben verlaten. Tijdens deze zevende week van 'Met Vier in Bed' wordt er gelogeerd op toplocaties: aan een vallei, aan de voet van de indrukwekkende Sierra Nevada, in het dorpje Torrox Costa, gezegend met het aangenaamste klimaat van Europa, en in het centrum van de wervelende stad Malaga.

Maandag 17 juli: Casa Emiel in Alhaurin El Grande
Verscholen tussen de bergen van de Sierra de Mijas ligt het stille dorpje Alhaurin El Grande. Hier woont de Nederlandse Lieselotte met haar gezin in B&B Casa Emiel. Van kinds af aan droomde Lieselotte al van een eigen B&B en twee jaar geleden wist ze haar man eindelijk te overhalen om naar Zuid-Spanje te verhuizen. Na een lange zoektocht kwamen ze terecht bij een karaktervolle Spaanse finca met drie kamers, en ze voelden zich er meteen thuis. Dochter Ellen helpt mee in de B&B en onderhoudt de paarden en ezels die in de aangrenzende wei staan. Het zijn vooral de rust en kalmte die Casa Emiel typeren: ver weg van het massatoerisme heb je hier vanop het terras een adembenemend uitzicht op de Guadalhorce-vallei.

'Met Vier in Bed', maandag 17 juli om 21.05 uur bij VTM.

logo Canvas logo

De talentvolle Britse singer-songwriter Amy Winehouse was gezegend met een unieke stem en groeide op korte tijd uit tot een legende. Zoals het een rasartieste betaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Deze combinatie van rauwe eerlijkheid en talent maakten haar tot een van de grootste iconen van deze eeuw. De permanente media-aandacht, de plotse sterrenstatus en een destructieve levensstijl eisten echter hun tol. Aan dit kostbare talent kwam dan ook abrupt en vroegtijdig een einde: op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud. Met een aaneenschakeling van homemovies, interviews, concertfragmenten en nieuwsbeelden vertelt Asif Kapadia het verhaal van deze buitengewone artieste.

(Cinéart, 2015), muziekdocumentaire van Asif Kapadia.

'Amy', om 22.40 uur op Canvas.