Zes nieuwe personalities aan de kook in nieuwe week 'MasterChef'
Annelien Coorevits en Jess Donckers vergezellen Marc Coucke en Lindsay De Bolle in de halve finaleweek van 'MasterChef'. Maar voor het zover is moeten nog een rist andere personalities zich bewijzen in de keuken en dingen voor een plaats in deze felbegeerde halve finaleweek. Volgende week, vanaf 16 juli, roeren Bjorn De Wilde, Maarten Bosmans, Greet Rouffaer, Junior Planckaert, Daisy Van Cauwenbergh en Aagje Vanwalleghem in de 'MasterChef'-kookpotten.
In de 3de uitzendweek moeten deze kandidaten onder andere de perfecte jagersaus trachten te benaderen, een stoofpotje naar een gastronomisch niveau proberen te tillen, een risotto bereiden en aan de slag gaan met schaaldieren.
Hieronder alvast een voorsmaakje van hoe de personalities in de 'MasterChef'-keuken te werk gaan.
Bjorn De Wilde
Profvoetballer Bjorn De Wilde is een leek als het op koken aankomt, maar toch trekt hij goed zijn plan in de 'MasterChef'-keuken. Het allereerste gerecht dat hij aan Wout en Kenny voorschotelt – scampi met appel, selder en een curryroomsaus – valt alleszins goed in de smaak. Maar wanneer Bjorn aan de slag moet met opgelegde ingrediënten, is het een ander paar mouwen.
'Je kan alleen maar goed worden door veel te trainen, te koken en te experimenteren. Dat ontbreekt me.'
Maarten Bosmans
Met zijn uitstekende productkennis heeft theater- en televisieacteur Maarten Bosmans alvast een streepje voor op de minder ervaren kandidaten. Werken met nieuwe ingrediënten is voor Maarten het ultieme moment om te experimenteren. Ook zijn zelfgekozen gerecht met kalfsfilet wordt op gejuich onthaald, al is zijn vlees volgens Wout nog net iets té rauw.'
Je kan daarover discussiëren, over cuisson. Maar wie ben ik om die mannen tegen te spreken?'
Greet Rouffaer
Actrice Greet Rouffaer heeft een boontje voor de keuken, zo veel is zeker. Haar gading vindt ze ongetwijfeld tussen de vele ingrediënten waarmee ze in 'MasterChef' aan de slag mag. Haar gevoel voor smaken en afwerken vallen al meteen in de smaak bij de chefs. Maar hoe ver haar kookkennis reikt, zal deze week pas blijken.
'Je zou thuis altijd zo’n chef in huis moeten hebben.'
Junior Planckaert
De jongste Planckaert-telg waagt, na zijn zus vorig jaar, ook zijn kans in de 'MasterChef'-keuken. Met luttele ervaring achter de kiezen, slaat hij zich goed uit de slag met zijn zelfgekozen gerecht. Maar wanneer hem gevraagd wordt om een klassiek stoofpotje naar een gastronomisch niveau op te liften, slaat hij even tilt.
'Gastronomisch, wat is dat precies?'
Daisy Van Cauwenbergh
Met scampi, rijst, broccolimousse en een roomsaus met kruiden en citroen wil Daisy Van Cauwenbergh verrassen in haar allereerste proef in de 'MasterChef'-keuken. Al kunnen de wat aangebakken scampi wel roet in het eten gooien. Dat er bij de bereiding van een perfecte jagersaus geen tomaten aan te pas komen, leert Daisy ook al doende.
'Je moet realistisch zijn: ik verwacht mezelf niet in de halve finale.'
Aagje Vanwalleghem
De voorliefde van ex-turnster Aagje Vanwalleghem gaat in de keuken uit naar Aziatische gerechten. Maar in 'MasterChef' staat er heel wat meer op het menu. Slaagt zij erin een risotto te bereiden? En heeft Aagje genoeg culinaire bagage om aan de slag te gaan met de ingrediënten die ze in de mystery box vindt? Eén ding is zeker: ze gaat de culinaire strijd volledig aan!
'Ik ben een echt competitiebeest.'
Donderdagaflevering met Chef van het Jaar Bart De Pooter
Op donderdag 12 juli 2012 krijgen de personalities hoog culinair bezoek in de 'MasterChef'-keuken. Niemand minder dan Chef van het Jaar en chef-kok van het twee sterrenrestaurant 'De Pastorale' Bart De Pooter, komt de overgebleven kandidaten inwijden in de wereld van de verfijnde keuken...
'MasterChef', vanaf 16 juli van maandag tot donderdag om 20.05 uur op vtm.