Vrijdag koersdag: Kampioenschap van Vlaanderen op VTM

donderdag 13 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Het startschot van het wielerweekend valt vrijdagnamiddag. Dan wordt in het regelmatigheidscriterium Napoleon Games Cup gestreden om de titel Kampioen van Vlaanderen, met een klassieke wedstrijd door de West-Vlaamse dorpen Koolskamp, Pittem en Egem.

Wie wordt de opvolger van de Colombiaan Fernando Gaviria? Wat kunnen Belgen als Timothy Dupont en Jasper Stuyven tegen enkele van de strafste sprinters ter wereld, zoals Dylan Groenewegen, André Greipel, John Degenkolb. De wedstrijd is vanaf 15.25 uur te volgen bij VTM, met live commentaar van Merijn Casteleyn en Gianni Meersman.

'Napoleon Games Cup: Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp', vrijdag 14 september om 15.25 uur op VTM.

logo één logo V3 één V3

Opgroeien met een andere geaardheid, het zou geen probleem meer mogen zijn. Maar jammer genoeg is dat nog niet altijd zo. LHBT-jongeren (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. Deze zijn vaak het gevolg van homofobe ervaringen. Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, wil dit taboe doorbreken. Hij getuigt eerlijk over z'n eigen eetstoornis, depressie en drugverslaving die hij daardoor ontwikkelde. Voor het eerst in z'n leven bekent hij ook aan z'n mama met welke problemen hij jarenlang heeft geworsteld. En hij praat heel open met lotgenoten en hun families.

'Growing Up Gay', om 21.25 uur op Eén.