Woensdag in 'Telefacts': acteur Maarten Goffin op zoek naar zijn roots

dinsdag 12 september 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Maarten Goffin is een Vlaamse acteur met Braziliaanse roots. Hij speelde al in verschillende fictiereeksen en is op dit ogenblik te zien als voetballer Faruk in 'Spitsbroers'.

34 jaar geleden werd Maarten geadopteerd uit een  weeshuis in Salvador, in het noordoosten van Brazilië. Zijn biologische moeder was te arm om voor hem te zorgen en stond hem af onder de naam: Fabrizio Lima Dos Santos. En vanaf daar liep elk spoor dood.

Tot Maarten twee jaar geleden besliste om zijn moeder te gaan zoeken. Na veel speurwerk vond hij haar en een paar maanden geleden zocht hij haar voor het eerst op: met veel verwachtingen en een hoop vragen over hoe en waarom. Het wordt een bijzonder pakkende hereniging. Als Maarten zijn speurtocht nog een stap verder zet, komt een geheim naar boven dat hem helemaal overhoop haalt. Journalist Thomas Van Hemeledonck reisde mee naar Brazilië en volgde de emotionele reis van Maarten.

'Telefacts', woensdag 13 september om 22.25 uur bij VTM.

Julie Colpaert in 'Telefacts Zomer' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2016)

Telefacts Zomer neemt je mee in de wereld van luxueuze megajachten. Hier geldt: hoe groter, hoe beter. Als je boot geen vijftig meer lang is, dan tel je niet in deze wereld. The place to be voor de superrijken is niet langer een of ander Caraïbisch eiland, maar de poolstreken. De nieuwste hype onder de megajachten zijn dan ook de expeditiejachten.

'Telefacts Zomer', om 21.55 uur op VTM.