Woensdag in 'Telefacts': acteur Maarten Goffin op zoek naar zijn roots

dinsdag 12 september 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Maarten Goffin is een Vlaamse acteur met Braziliaanse roots. Hij speelde al in verschillende fictiereeksen en is op dit ogenblik te zien als voetballer Faruk in 'Spitsbroers'.

34 jaar geleden werd Maarten geadopteerd uit een  weeshuis in Salvador, in het noordoosten van Brazilië. Zijn biologische moeder was te arm om voor hem te zorgen en stond hem af onder de naam: Fabrizio Lima Dos Santos. En vanaf daar liep elk spoor dood.

Tot Maarten twee jaar geleden besliste om zijn moeder te gaan zoeken. Na veel speurwerk vond hij haar en een paar maanden geleden zocht hij haar voor het eerst op: met veel verwachtingen en een hoop vragen over hoe en waarom. Het wordt een bijzonder pakkende hereniging. Als Maarten zijn speurtocht nog een stap verder zet, komt een geheim naar boven dat hem helemaal overhoop haalt. Journalist Thomas Van Hemeledonck reisde mee naar Brazilië en volgde de emotionele reis van Maarten.

'Telefacts', woensdag 13 september om 22.25 uur bij VTM.

Veerle Baetens en Gilles De Schrijver in 'Code 37' (foto: VTM - © VMMa 2012)

In een hotel in Gent wordt het lichaam aangetroffen van Kristien Devadder, een 35-jarige headhunter die keurig getrouwd is met een tandarts en mama van een vierjarig dochtertje. Alles wijst op een uit de hand gelopen spelletje wurgseks. Voor kersvers hoofdinspecteur bij de zedenrecherche, Hannah Maes, is dit reden genoeg om de zaak af te snoepen van de collega's van moordzaken. Haar team - oude rot Charles, macho Bob en benjamin Kevin - stellen zich vragen bij deze zet, maar ze kunnen niet anders dan hun gedreven en eigenzinnige bazin te volgen. Tijdens het onderzoek wordt al snel duidelijk dat het slachtoffer een nymfomane was die er een dubbelleven op nahield. Wie was de one night stand die haar uiteindelijk fataal is geworden?

'Code 37', om 22.10 uur op CAZ.